Вести:

Monday, June 29, 2015

Мировни покрет: Није у питању издаја, него велеиздаја Мила Ђукановића

Monday, June 29, 2015 | КМ новине 0

Мировни покрет: Није у питању издаја, него велеиздаја Мила Ђукановића Ђукановић тражио бомбардовање Црне Горе током НАТО агресије што нити пориче нити тврди, ни 16 година после бомбардовања.

Црна Гора, НАТО, бомбардовање, Мило Ђукановић,
„Демант“ из кабинета премијера Црне Горе Мила Ђукановића, из којег би требало закључити да „није тражио бомбардовање Црне Горе“ од америчког председника Била Клинтона, „ни једном рјечју не помиње основну информацију на коју се демант односи„, нити појашњава Клинтонову изјаву која потврђује класичну издају државе, чији је челник био, поручио је Гојко Раичевић председник Мировног покрета „Не у рат-не у НАТО“, у данашњем реаговању на саопштење премијеровог кабинета.

Подсетимо, Бил Клинтон ранији амерички председник, казао је у документарном филму Би-Би-Сија, како је Ђукановић од њега тражио да се бомбардује Црна Гора, односно „подручје гдје је већинско промилошевићевско становништво“.  У истом документарцу и Жак Ширак, тадашњи француски предсједник, потврђује да је у телефонском разговору са Клинтоном од њега чуо исту тврдњу.

„Дакле, ни после 12-13 година од настанка овог филма, Ђукановић и даље одбија да се изјасни о Клинтоновој тврдњи, већ је невјешто пребацује на терен  „препознатљивих рукописа оних који дуже од двије деценије раде на штету Црне Горе и региона“, дакле напада оне који подсећају на његову велеиздају, а игноришући главну компоненту – тврдњу Била Клинтона“, стоји у саопштењу Мировног покрета и додаје да: „није неважно истаћи да су сви важнији медији региона пренијели изводе из овог филма, укључујући и Ђукановићев шокантни захтјев“.

klinton i djukanovic Мировни покрет: Није у питању издаја, него велеиздаја Мила Ђукановића

Раичевић констатује да Ђукановићу, умјесто што се у „деманту“ бави онима који га подсјећају на то, на располагању стоје само двије опције: Да се сагласи са Клинтоновом изјавом или да је одбије:

„Дакле, или је ова информација америчког предсједника потпуно тачна, или се Ђукановић плаши да Клинтону каже да је лажов!“, казао је Гојко Раичевић.

Он подсјећа да је ријеч „о истом Милу Ђукановићу, члану Врховног савјета одбране Савезне Републике Југославије, на чијој је сједници октобра 1998. године, донешена одлука да се СРЈ „брани свим средствима“ и додаје да су састанку осим Ђукановића, присуствовали и чланови ВСО Слободан Милошевић, предсједник СРЈ и Милан Милутиновић предсједник Републике Србије.
Milo Djukanovic Milosevic Momir Bulatovic Мировни покрет: Није у питању издаја, него велеиздаја Мила Ђукановића


„По Уставу СРЈ све одлуке ВСО су морале бити донешене консензусом, дакле и Ђукановићевим гласом.

milo SLOBO MOMIR Мировни покрет: Није у питању издаја, него велеиздаја Мила Ђукановића

Само неколико мјесеци касније, умјесто да  „СРЈ брани свим средствима“, Ђукановић формира паравојне формације под командом Министарства унутрашњих послова Републике Црне Горе,  супростављајући их легитимној Војсци Југославије.

nato letak Мировни покрет: Није у питању издаја, него велеиздаја Мила Ђукановића

Ђукановић иде корак даље, па одлази у Брисел у команду НАТО пакта,  отворено се стављајући у службу агресора, чиме прави, по свим дефиницијама, чин – велеиздаје!“, саопштио је Гојко Раичевић констатујући да Ђукановић „и даље ћути на доказ своје велеиздаје, чији епилог ових дана покушава да усмјери у дефинитивну предају територије и ресурса државе Црне Горе на располагање ратном савезу западних земаља, тадашњем и садашњем агресору на његову земљу.“

murino nato Мировни покрет: Није у питању издаја, него велеиздаја Мила Ђукановића
„Оно што је за Ђукановића политички маневар, у овом народу је одувијек имало назив у ријечи издаја, а када то ради предсједник државе или владе онда је ријеч о велеиздаји! За такве активности, у овом народу се увијек знало мјесто и одговор“, стоји на крају саопштења предсједника Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ Гојка Раичевића.

Извор: ИН4С


Припремиле: КМ Новине

Мировни покрет: Није у питању издаја, него велеиздаја Мила Ђукановића

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине