Вести:

Saturday, May 23, 2015

''Клање'' окупираног Косова и Метохије новим граничним прелазима

Saturday, May 23, 2015 | КМ новине 0

Сепаратистичка такозвана "влада" косовских Шиптара у Бриселу је саопштила нови пораз српске администрације, додуше - добровољни пораз.

Ми то онако...

Наиме, они тврде да је договорено да се између Србије и Косова и Метохије, које сматрају "независним" и због чега су извршили зверске злочине над Србима у овојм делу Србије, отворе два нова гранична прелаза - између Каменице и Медвеђе и прелаз од Зубиног Потока према Новом Пазару како би се лакше повезале области насељене муслиманским живљем од Босне до Македоније и Албаније.
- Током лета и времена када су празници, овај нови "гранични прелаз" омогућиће албанској дијаспори још већи приступ према Косову - рекла је такозвана шиптарска "министарка" Едита Тахири, која предводи шиптарску групу на преговорима са српским властима из Београда у Бриселу.

Такође је постигнут договор за успостављање "царинских" званичника на "граничном прелазу" Мутиводе јер је то, како наводи ''Експрес'' био захтев албанских становника општине Медвеђа.

''Експрес'' подсећа да је Европска комисија саопштила да су разговори о "граничним прелазима" у финалној фази ''потписивања уговора са УНОПС-ом као имплементационом партнером и да ће се изградња објеката решити веома брзо".

Буџет за изградњу сталних објеката ИБМ од Фонда ИПА за Косово и Србију је 21 милион евра, подсећа тај лист.

Шеф канцеларије владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је пре два дана у Бриселу да су разговори које је водио са приштинском делегацијом протекли у позитивном духу, али да супротна страна изјавама за медије не доприноси изградњи поверења.
Он је другог дана техничог дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине рекао да је данас пре свега било речи о наплати осигурања за моторна возила на административној линији са Косовом.

- Срби и Албанци на КиМ имају и право и потребу да административну линију својим возилима прелазе без наплате додатног осигурања и ми смо данас приступили разговорима у доброј вери да ће се то ускоро остварити - саопштио је Ђурић новинарима.

Он је казао да су разговори били конструктивни, али да шиптарска страна након њих преко медија често шаље "неистините и свађалачке поруке", навевши као пример изјаву потпредседнице косовске владе Едите Тахири да ће Косово међународни позивни број добити преко Аустрије. И изгледа да је једина "лаж" да ће бити преко Аустрије, све друго је тачно као што обично шиптарска страна и добија ексклузивно право да прва објави резултате предаје и пораза српске стране а до сада никада нису омашили, што се уопште не може рећи за српску страну.



Канцеларија за Косово и Метохију јавља како је уморна од погрешних тумачења те да није поменут никакав гранични прелаз већ  су "београдска и приштинска делегација усагласиле, на захтев Београда, успостављање царинских пунктова на прелазу Мутиводе, због досадашњег непостојања царинских службеника ни на једном прелазу од Мердара до Кончуља, што је у многоме успоравало и поскупљивало промет робе", истиче се.

Дакле да појаснимо, нико не помиње граничне прелазе, ама баш нико. Чак ницаринска служба ни цариници на њима то неће помињати.


Агенције


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине