Вести:

недеља, 8. март 2015.

Представљање Правде за Меморандум

недеља, 8. март 2015. | КМ новине 0

Осамдесете године 20. века доносе кулминацију економске, социјалне и политичке кризе југословенског друштва. Све идеолошке резерве биле су исцрпљене, а сви опробани механизми показали су се неуспешним у судару са проблемима који су, попут земљотреса, из темеља потресали Југославију.



Употреба и злоупотреба Меморандума, документа припреманог у Српској академији наука и уметности, а никада потпуно завршеног и објављеног, често је била праћена незнањем, политиканством и провидном пропагандом.

Ова анализа политичке, економске и националне дискриминације српског народа у оквиру јужно-словенске заједнице, злоупотребљена је, на невиђено, као још један разлог растакања заједничке државе.

Аутор ове књиге, у узбудљивом, одмереном и зналачки написаном тексту, прати процесе стварања прве и друге Југославије и њихов коначни, жалостан крај.

У уторак 10. марта у Клубу „Зрно“ у Новом Саду биће представљена књига „Настанак и нестанак једне државе - Правда за Меморандум“, аутора Александра Дикића.

Представљање књиге почиње у 20 часова, а улаз је слободан.
Клуб Зрно налази се на Тргу Марије Трандафил 11, на првом спрату.





Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине