Вести:

недеља, 8. март 2015.

Наша златна Ивана – спортиста на кога човек може и треба да буде поносан (видео)

недеља, 8. март 2015. | КМ новине 0

Гледам снимак доделе златне медаље. Прекрсти се девојка, изађе на постоље и заплака док гледа у заставу и слуша химну. Свака јој част, девојка је злато у сваком смислу, прави репрезент и спортиста због ког и на ког човек може и треба да буде поносан.



„Јако сам срећна због златне медаље и новог националног рекорда. Надала сам се ће даљина бити заокружена и да ћу баш на овом такмичење успети да оборим ту магичну границу од седам метара, али и овим сам јако задовољна. Свакако овде није крај, ово је још само једна степеница више у мојој каријери, идемо даље да померамо границе“, рекла је Шпановићева за сајт Атлетског савеза Србије.

Пета на дворанском европском пре две године. Трећа на светском на отвореном пре две године. Трећа на светском дворанском прошле године. Е, дошао је и тај тренутак! Ивана Шпановић је златна! Она је шампион Европе у скоку у даљ, на Европском дворанском првенству у Прагу 2015. године.
 

Она је до златне медаље и државног рекорда дошла скоком од 6,98 метара, који је остварила у трећој серији.

Друго место заузела је Sostene Mogenara-Tarum из Немачке са резултатом 6.83 метара, док је бронза припала Румунки Флорентини Маринцу, која је скочила 6.79 метара.

ФБР приредила Биљана Диковић


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине