Вести:

Sunday, February 22, 2015

Како у Немцу куца срце Србина са Косова

Sunday, February 22, 2015 | КМ новине 0

Михалков снима филм по роману нашег ауторa. Прича о Јохану Вагнеру, коме је пресађен орган Јована, жртве терориста из ОВК.



"Српско срце Јоханово" Веселина Џелетовића, према речима аутора, могла би ускоро да оживи на филму, и то са редитељским потписом славног Никите Михалкова. Ову потресну причу која је до сада доживела 11 издања, руском редитељу понудио је издавач "Поета" из Београда.

Истинито сведочанство о страдању Срба на Косову и Метохији испричано кроз судбину богатог Немца, Јохана Вагнера, недавно је представљено у Зворнику. Пред читаоцима је роман о злогласној трговини органима, коју су починили Албанци на Косову.

Зворничку промоцију организовала је омладинска светосавска заједница у Дому омладине.

- Због оболелог срца, Јохану Вагнеру су дани били одбројани - каже Џелетовић о књизи. - После успешне трансплантације Вагнер почиње да сања прекрасан предео који никада није видео, два плава дечја ока, кућу са окућницом, божанствену цркву која има и небески одраз... Временом се снови претварају у кошмар ратних слика које Јохана тера да испита идентитет донатора свог срца. Када открива да је у њему срце Јована, православца са Косова, одлази у наводну мировну мисију у јужну српску покрајину, где почиње његов преображај.

На Косову Јохан улази у опасно разоткривање наличја косовског питања, убистава српског народа и трговине органима.

- По доласку на Косово, Јохан стиже пред манастир Грачаницу коју препознаје из својих снова. Са кућног прага покојног Јована истрчава његов син, плавокосо дете које се привија уз његово срце и назива га "тата". Јохан прима православље, усваја дете и тиме оставља драгоцено сведочење о многим прећуткивањима и горућим истинама о дешавањима на Косову - преноси Џелетовић окосницу приче свог романа.

Извор: Новости


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине