Вести:

недеља, 22. фебруар 2015.

Медијска блокада: Српска Влада у Београду промовисала тзв., ''независно Косово'' кроз туризам

недеља, 22. фебруар 2015. | КМ новине 0

У току је сајам међународни сајам туризма у Београду на коме се представљају и општине тзв., ''независног Косова''. Организује Влада Србије, медији не извештавају коректно.

Модификовани грб шиптарске општине како би се прикрила издајничка и срамна акција српске власти а народу Србији навикао на ту појаву. Фото "РТГ"
Српски медији су ових дана јавили о Сајму туризма у Београду а многи од њих и да ће "косовске општине" , са већинским српским становништвом, учествовати. Нико није ни једном речју поменуо да су то општине тзв., "републике Косово".

Сви послови и аранжмани уговорени са представницима ових општина су послови склопљени са тзв "републиком Косово" па ће и сав евентуални приход ићи у буџет шиптарске творевине, било на општинском било на тзв "државном" нивоу.

Као да никоме више не смета што су саздане на српском страдању и уништењу свега српског. Од тога највише је страдало српских светиња јер их је велики број широм КиМ али се управо оне и користе као маска за спровођење шиптарских циљева зарад којих су Срби пролазили и пролазе најгора страдања. Баш попут грба на горој фотографији на коме се налази манастир Грачаница.

Да се ради о шиптарској квази-општини види се и из следећег прилогаЗавода за статистику Републике Србије, организација територијалних јединица.

Списак свих општина на Косову и Метохији. (Клик за увећање)

А ево и визуелног призора организације територијалних јединица на Косову и Метохији.

Дакле, ни ту нема никакве општине са називом "Грачаница".
Републички Завод за статистиску Републике Србије нуди на увид Списак општина по окрузима са матичним бројевима општина и шифрама округа. Документ можете преузети ОВДЕ и то, како архиву тако и - текуће стање. Такође и мапу градова и општина можете погледати ОВДЕ.

Ни на једном од ових докумената неће пронаћи "општину Грачаница" јер у Србији такве нема. Њу, на простору државе Србије, можете наћи само на њеном окупираном делу - Косову и Метохији.

Сама насловна страна статута, са печатом тзв "републике Косово" све говори.

                    
Статут ове општине нуди и даље податке, о оснивању, адреси, печату...



Прича није потпуна ако не кажемо ко им је учешће омогућио. За то се побринула Канцеларија за Косово и Метохију при влади Републике Србије. То су објавили и на свом сајту, али - у "припитомљеној" верзији.


Под потпуно неутралним геслом "Само је једно" пормовисано је једно - другачије од онога кога вековима знамо. Натпис "Косово и Метохија у доњем делу, одвојено од осталог натписа, треба да пружи привид уобичајеног стања ствари за оне који желе такво стање и да виде.

Слаткоречиво, заносно, чак родољубиво у Београду је промовисано тзв. "независно Косово" и његових "српских" а шиптарских шест општина. Баш оно "Косово" које је ова влада и створила Бриселским споразумима и општом погубном политиком. Медији у Србији нису изостали у свесрдном пружању помоћи. Редом су сви извештавали о овоме као о још једном гесту и бризи Владе Србије за српски народ на Косову и Метохији.


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине