Вести:

Monday, December 1, 2014

ДСС КиМ: Јединствено у свету - Уставни суд Србије разбија сопствену државу!

Monday, December 1, 2014 | КМ новине 0

ustavni sud srbije
Покрајински одбор ДСС за КиМ најавио директно учешће Уставног суда Србије у велеиздаји и деловања против самог себе.
...
Скоро је сасвим извесно, на основу информација које су процуреле, да ће се Уставни суд Републике Србије поводом Бриселских споразума огласити ненадлежним. Оваква одлука је и очекивана знајући за изјаву председника Владе Александра Вучића да би поништавање Бриселског споразума од стране највише српске правне истанце значио пад Владе. Част Уставног суда спасиће пар судија који ће издвојити своје мишљење.

Саопштење за јавност
Јавност Србије једноставно знаће да се Уставни суд Србије у свом праву руководи политичким диктатима, нешто слично попут Међународног суда правде у Хагу или пак Међународног кривичног трибунала који суде на основу ставова «Великог брата».

Поставља се питање ако Уставни суд није био надлежан по питању Бриселских споразума зашто је онда организовао јавну расправу уз бриљантно правно тумачење српских академика Ратка Марковића и Косте Чавошког да је Бриселски споразум пре свега правни а не политички акт. Правне последице овог споразума су непобитне ако се зна да се на основу њега Косово конституише као независна држава.

Нажалост, Уставни суд ни до дана данашњег није се огласио ни поводом тзв. Боркових договора, нити интегрисаног управљања границом између централне Србије и Косова и Метохије на основу тужби које је поднела Заједница српских општина Косова и Метохије и посланички клуб Демократске станке Србије. Слободно се може казати да Устави суд Србије није независна правна истанца јер своје пресуде и одлуке доноси на основу мишљења званичне власти као и на основу мишљења западних амбасада. Жалосно је али истинито да Уставни суд својим нечињењем учествује у разбијању српске државе што је сигурно јединствен пример у свету.

Имајући у виду да Србијом господаре стране западне амбасаде, да је власт у држави марионетска не чуди што одлуке Уставног суда нису у складу са националним и државним интересима Србије нити у складу са званичним Уставом већ са потребама оних који данас владају Србијом.



Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине