Вести:

Sunday, November 9, 2014

У логорима на северу Албаније заточени Срби и одржавана обука терориста

Sunday, November 9, 2014 | КМ новине 0

Овај прилог део је специјала "Рама у Београду, тама у Албанији" кога су КМ Новине покренуле поводом доласка албанског премијера Еди Раме у Београд. Еди Рама је премијер државе која је активно, физички, логистички, материјално и војно учествовала у убијању и прогону Срба, крвавом отимању КиМ. Нико се никада није извинио нити је ма за једно недело изведен пред суд. 
 ...
У нападу албанских терориста на КиМ у првој половини 1998 год. створено је нових 80 етнички чистих албанских насеља. У ове две крваве године (1998 и 1999.) од стране албанских терориста на подручју КиМ убијено је 365, киднаповано или отето 326 и рањено 350 цивила. 
Ово је део интервјуа из 2008. године са генералом ВЈ Момиром Стојановићем, бивши директор ВБА о албанским злочинима на Космету, и вештом заташкавању ДОС-ових политичара. Данас је међутим, увучен да активно делује политичко, и сам прешао на страну оних које помињу у овом интервјуу. Ипак, у то време је говорио истину (надамо се али је немогуће потврдити нити евентуално умањење нити увећање броја жртава иако више независних извора наводи доста веће бројеве), па је важно чути и њега као једног од људи задужених да документују тадашње догађаје на Косову и Метохији.


- Наша Војна служба безбедности свакако је имала податке и о логорима за Србе у Албанији!?

 Располагали смо подацима о постојању бројних затвора, логора на подручју северне Албаније, у којима су се, обучавали терористи са КиМ и плаћена војска, али из разумљивих разлога, нисмо могли да дођемо до чињеница да ли је у њима и колико, киднапованих Срба.

 Знам рецимо, да су у јеку бомбардовања 1999. два камиона са 60 Срба са КиМ, пребачена у Албанију. Ако су и постојали логори за Србе, онда су се они сигурно налазили, тамо где су се зликовци обучавали - у Тропоји, Куксу, Шијату, Церету, Вицедолу. У обуку су били укључени официри албанске армије, оперативци обавештајне службе ШИК. Убеђен сам да су за постојање логора за Србе знали албански званичници, као и представници обавештајно-безбедносних система САД и водећих европских држава.


- Карла дел Понте добро је упозната са чињеницом масовних отмица и тајних логора за Србе. У књизи „ Лов” прилично се „расписала”.

Убиство у кафићу "Панда"
Верујем да ће књига дел Понтеове бити врло непријатна за многе актере српске политичке сцене у протеклих осам година. На нашем тржишту, наравно, књига ће се појавити тек након предстојећих избора, како својом садржином не би умањила евентуални утицај, пролазност, „неких” опција. А када људи прочитају, онда ће се обелоданити због кога и зашто нам се све ово дешавало. Ко је предњачио у пљувању по сопственој држави и народу ? Истина ће шокирати јавност!


- Истражитељи Хашког трибунала имају податке о трговини органима заточених Срба!

- У јавност је процурела информација да је и тадашњи министар иностраних послова Свилановић био упознат!! То ће свакако покренути лавину питања ко сноси одговорност и зашто се ћутало? Шта је до данас, у том смислу, учинио Специјални суд за ратне злочине, који је такође упознат? Да ли је било, и какве сарадње, у претходних 7 година са правосудним органима УНМИК-а, Албаније, Космета? Докле се стигло, ако се уопште води поступак по овом питању у Међународном суду у Хагу. Уколико је постојала трговина органима, онда је у то морало бити укључено више стручних особа, од хирурга, лекара различитих специјалности, услова за транспорт таквих органа. Ако си и били, онда је то рађено под надзором стручних медицинских екипа из земаља са развијеном здравственим системом и под надзором међународних обавештајно-безбедносних структура.


Аутор: Биљана Живковић

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине