Вести:

Sunday, November 9, 2014

Италијани, Пољаци и Финци поручили: Европа се брани на мосту у Косовској Митровици!

Sunday, November 9, 2014 | КМ новине 0

Чланови Европског фронта солидарности са Косовом посетили су Србију како би уручили помоћ виду спортске опреме школи Шарски одред у Штрпцу.
...
Поред посете енклавама и историјским споменицима наше земље чланови ЕФСК који су дошли из Италије, Пољске и Финске упутили су поруку да се граница Европе брани са српске стране моста у Косовској Митровици.

Како каже за "Правду" Матео Капонети координатор ЕФСК у Италији, њихова организација основана је са циљем давање подршке праву Србије на свој суверенитет. „Ми имамо чланове у Италији, Чешкој, Шпанији, Француској, Белгији, Немачкој, Пољској, Грчкој а има заинтеросваних и у другим земљама Европе, а све нас је окупио заједнички циљ помогнемо људима који живе у енклавама. За нас не постоји Косово које је ван Србије и желимо да упутимо поруку подршке са овог моста где Срби бране границу онога што претставља изворна Европа“, истакао је Капонети.

Међу активистима који су посетили Косово била су четири Пољака. Карол Путержик каже да су они овде, како би потврдили вековну солидарност два словенска народа.
Фото: Србин.инфо
  „Нама је част да можемо да помогнемо братском народу на Косову, Пољаци и Срби имају исту усторију, витезови из Пољске су овде дошли 1389. да би се борили на страни Срба. Други светски рат је то поновио када су се пољски националисти борили на истој страни као и четници. Национални херој пољског народа витез Завиша Чарни који је учествовао Грунвалдској бици против Тевтонског реда, погинуо је у Србији борећи се против Турака током битке у Голубовцу“.

„Познато нам је понашање и менталитет Албанаца који су дошли у Финску, примера ради криминалце из Сомалије који важе за једне од најбруталнијих у Евопи, Албанци су након свог доласка успели да да протерају из већих градова југа Финске. То говори довољно о чему се ради у сукобу између Срба и Албанаца и са чиме се народ овде сусреће“, каже Али Рила који је на Косово допутовао из Финске.

„Народи Европе нису исто што и унија у Бриселу, и ова посета показује да у Еврпи постоје људи који су спремни да се активирају као подршка Србији по питању Космета. Наша земља је пример шта чека земље европског континента уколико наставе са фанатичном применом идеја отворених граница и мултикултурализма који разара све различитости у традицијама народа Европе, зато је наша дужност да сарађујемо са организацијама као што је ЕФСК, и прикажемо праву ситуацију на Косову која је дијаметрално супротна од онога што приказују пропагандни медији на Западу“, рекао је Драган Пилиповић у име омладине СРС и додао:

„Оно што се дешава на Косову и Метохији је заједнички проблем Срба, Француза, Италијана, Грка и свих осталих народа без обзира на потезе режима који су у тим земљама на власти, јер се сутра неко ново Косово може појавити на југу Италије, на северозападу Грчке или у Француској“.


Извор: Правда

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине