Вести:

четвртак, 20. новембар 2014.

ЕУЛЕКС без стида: Заслужујемо поверење људи на Косову!

четвртак, 20. новембар 2014. | КМ новине 0

Шеф вишеструко искомпромитоване служебе ЕУ за "увођење права" на окупираној српској земљи, Габријеле Меучи, доставио шиптарским медијима текст са похвалом о раду те мисије.

...
"Еулекс озбиљно схвата оптужбе изнете у медијима на рачун појединих припадника мисије и они се у целости испитују. Сматрам да народ "Косова" заслужује да зна које је радње Еулекс већ предузео у вези са скоријим наводима против неких од његових припадника. Нисмо игнорисали наводе. Наводи су објављени у медијима и у целости се испитују. Имамо политику нулте толеранције према корупцији и потврђујем своју личну посвећеност доследној примени те политике", наводи се у тексту. Дакле, у току је правосудна истрага тих навода. ЕУ је пристала да делимично укине имунитет једног лица како би се омогућио наставак ове истраге. Ово сведочи о озбиљности са којом се ствар решава".

И заиста, да је мање особа од наведеног броја санкционисано, могло би се отворено говорити о незбиљности тог процеса...

"Овај процес делимичног укидања имунитета покренут је овог лета и завршен је пре него што су наводи објављени", написао је Меучи али тек пошто су наводи обелодањени све је то и учињено.

"Све што очекујемо од других, примењујемо и на себе", рекао је шеф мисије Еулекса која до сада није истражила ни казнила никога за бројне и стравичне злочине над Србима и њиховом имовином протеклих деценију и по.


За корупцију је оптужен сам врх ове мисије председник Скупштине судија Еулекса Франческо Фљори, главни тужилац Еулекса Јарослава Новотна и заменик главног тужиоца Специјалног тужилаштва Косова, Џонатан Рател.

Оптужбе је у јавност изнела тужитељка Еулекса Марија Бамије која је због тога суспендована и над којом се врши стравичан притисак да не говори даље о тим сазнањима. 





Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине