Вести:

Tuesday, October 7, 2014

Невин човек на робији (ВИДЕО)

Tuesday, October 7, 2014 | КМ новине 0

Последње емисије серијала "Голи живот" који води Миломир Марић на "Хепи" телевизији, био је човек кога медији годинама избегавају - сувише је незгодан јер је искрен.
...
Симо Спасић је представник Удружења киднапованих и убијених полицајаца, војника и цивила на Косову и Метохији, како пре, тако током па и после оружаних сукоба у овој јужној српској покрајини.

Са истрајношћу човека која би пре одликовала горштака са љутих и кршевитих планина него човека из готово равничарског краја, истраја и пробија се кроз живот са једним циљем - пронаћи браћу коју су шиптари киднаповали као прве цивилне жртве на Косову и Метохији.

Тражио је од полиције, државника, страних представника и организација да учине нешто поводом киднапованих Срба за које се знало да су живи. Уместо тога - ДОС-ов режим из затвора ослобађа шиптарске, правоснажно осуђене, злочинце. Наставља да говори о шитарским злочинима именујући зликовце али му намештају суђење и проводи 4 године у затвору без икакве кривице. Они који су учествовали у његовом суђењу - редом добијају унапређења.

Због своје истрајности доводио је и доводи свој живот у непрестану опасност. Једино што му не дозвољава да престане јесте жеља и упорност да сазна шта се десило са његовом браћом, за коју се нада да су још увек живи, али и да правда стигне злочинце чија имена изговара гласно. "Ја годинама само о томе и причам" каже Спасић. А колико га је то коштало и шта је направило од његовог живота најбоље је да чујете од њега самог. Све то испричао је гостујући у ТВ емисији "Голи живот- невин човек на робији" коју у целости можете да погледате:



Сима Спасић и породице отетих и убијених Срба исмејани су после 5.октобра, да не ремете идилу Србије са великим силама.

Наташа Кандић их је пред телевизијским камерама шамарала на Тргу Републике у Београду. Тек, кад су Карла Дел Понте и известилац Савета Европе Дик Марти први проговорили о трговини органима киднапованих Срба, то је постала тема од које се ужаснуо читав свет.

За Симу Спасића, то је било исувише касно, јер се налазио на четворогодишњој робији, пошто је Наташа Кандић убедила његову бившу жену да га оптужи за силовање.

Зато, после свега, живи да докаже да је невин и жртва оних, који не признају злочине над Србима.



Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине