Вести:

понедељак, 6. октобар 2014.

''Тајно друштво'' Ротаријанаца кречило српску школу (ВИДЕО)

понедељак, 6. октобар 2014. | КМ новине 0

Чланови Ротари и ротаракт клуб Ниш – Центар у оквиру хуманитарне акције окречили су учионице истуреног одељења Основне школе Ђура Јакшић у селу Просек.
...

Акција је спроведена током викенда. Материјал за кречење купљен је од средстава прикупљених на журци одржаној прошлог викенда коју су ова два клуба организовала.

"Циљ ове хуманитарне акције је да се оплемени простор ученицима ове школе како би они имали боље услове за учење, а наставници боље услове за рад" рекао за "Југ медија" Никола Пејовић из Ротари клуба Ниш – Центар.

Поред изгледа нових учионица истуреног одељења О.Ш. Ђура Јакшић у селу Просек, Ротаракт клуб Ниш – Центар је обезбедио и донацију Пионир слаткиша за ученике која им је уручена данас.

"Југ медија" наводи да истурено одељење О.Ш. Ђура Јакшић које се налази у Просеку укупно има 16 ученика од првог до четрвтог разреда док је у предшколској групи петоро деце.

На ову вест са југа Србије нико неће реаговати ни на који начин. А зашто би то било неопходно видећемо кроз кратак преглед њиховог друштва и деловања.

"Политика" 2010. године пише да у Србији делују тзв. тајна друштва која су одувек изазивала пажњу јавности, међу којима су најпознатији масони, темплари и ротаријанци.

Први ротари клуб у Србији основан је 1928. године у Београду. Оснивач је био Војислав Кујунџић, а први председник Фердинанд Громберг, власник Смедеревске железаре - и сувласник Борског рудника. 

Међутим 2007-е Вилфрид Вилкинсон, који је половином те године стао на чело највеће светског „Ротари интернационал“ клуба, боравио је дана у Београду.

- Само ротаријанство, по дефиницији, представља елитистичко удружење које окупља искључиво одабране – лидере у професијама, који се удружују како би помогли својим локалним заједницама, али и деловали глобално – учинили свет бољим и лепшим, рекао је тада за "Блиц".

У Србији тренутно постоји 40 ротари клубова који броје 1.000 чланова, а последњих година наша држава је међу земљама са најбржим растом ротари покрета – каже Весна Балтазаревић, секретар дистрикта 2480.


Свештеник о. Владимир, на оснивању Ротари клуба у у конацима манастира свети Прохор Пчињски, 2011 године. Радни део скупа у препуној конференцијској сали конака почиње химнама. Прва је химна Ротари интернационале, у ствари преаранжиран марш из Бетовенове увертире, која у оригиналу гласи “Беетховен'с егмонт овертуре, оп. 84”. Али, то није једина химна – по правилима Ротари интернационале, интерпретирају се химне свих земаља, чији су држављани присутни на церемонији. Тако иде још неколико химни, и на крају, химна домаћина, “Боже правде”.

Међу домаћим ротаријанцима мноштво је лекара, стоматолога, архитеката, врхунских занатлија, академика, менаџера.
- Наши чланови могу да буду само најбољи мајстори свог заната, и то по двојица најбољих из сваке професије, од свештеника и новинара, преко лекара и адвоката, до успешних бизнисмена и научника. Чланови ротарија јесу и политичари и владике, али не могу бити чланови екстремистичких партија или присталице фундаменталистичких вера јер се ротаријанци првенствено баве хуманитарним радом, а заједнички циљ нам је светски мир – каже Вилфрид Вилкинсон за „Блиц“.


Прилог Нишке телевизије из маја ове године - током трајања великих поплава када је пажња јавности била усмерена искључиво на несрећу народа у поплављеним подручјима. Овде се најбоље види одрицање националности чак и код фанатичних Хрвата који током поплава "помажу угроженим српским подручјима" док и код њих дивљају поплаве...

 

Из овога се више него јасно види да се чланови овог клуба на самом почетку морају одрећи своје вере али и националности. Нема сумње да је ово један од система изграљдње Новог светског поретка. Признањем да у њему учествују свештеници и владике говори и о стању у СПЦ о чему, разуме се, нема вестију у медијима.

О наношењу штете Србији они говоре нескривено али умотану у форму "успеха" и "доброчинства".

- Ротаријанци су до сада у Србији издвојили за "хуманитарне акције" неколико стотина милиона евра. Ту су донације медицинске опреме, помагала, опремање школа компјутерима, стипендије за ученике и студенте, помоћ маргинализованим групама… Кроз наше програме размене студената 8.000 младих људи са Балкана је отишло у свет – објашњава др Војислав Митић, домаћој јавности познат као научни саветник у Институту техничких наука САНУ, чиме се ротаријанци баве у Србији.


Истовремено ово даје одличан одговор на питање зашто САНУ ћути поводом издаје Косова и Метохије, ваљда не могу да се опораве од доброчинства у виду неколико стотина милиона евра, и самим њиховим циљним групама - деци и младима. Битно је на младе оставити добар утисак истећи поверење, касније неће ни бити свесни да су одавно упали у мрежу и замку тајних и злослутних друштава.



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине