Вести:

Tuesday, October 7, 2014

Хелмут Кол: Меркелова без идеја, не уме ни виљушку да држи

Tuesday, October 7, 2014 | КМ новине 0

Некадашњи немачки канцелар Хелмут Кол изнео је мноштво опаски о Ангели Меркел у својој књизи која ће бити ускоро објављена.
...

Он је актуелну канцеларку окарактерисао као неспособну политичарку која чак не уме да држи нож и виљушку.

 Немачки дневник Шпигл објавио је делове из књиге у којој велики простор посвећује Меркеловој, која је у политички врх Немачке стигла 1999. године, пошто је Кол био присиљен да се повуче из политике због оптужби за корупцију.

Кол је називан "политичким оцем" Меркелове
“Меркелова нема никаквих идеја. Стално сам морао да је исправљам и да је учим како се држе нож и виљушка током државничких вечера деве-
десетих година“, навео је Кол.

Некадашњи немачки политичар је писао и о односу са бившим челником СССР Михаилом Горбачовом, као и са члановима своје бивше партије, Хришћанске демократске уније.

Хелмут Кол је 1973. године изабран за председника странке, а канцелар је постао девет година касније. Један је од покретача иницијативе за немачко уједињење, а на канцеларском месту је провео 16 година.

Међутим, не би се баш рекло да је Меркелова "без идеје". СНП "НАШИ" су објавили фотографије на којима је Меркелова са екстремистима који свесрдно гаје и одржавају традицију неофашизма у земљи колевци те идеологије.





"Немци су наши највећи пријатељи, говоре из Владе Србије, после ових слика грађани би требало да размисле" каже се у тексту који прати фотографије а које преносе "Срби на окуп".

СНП НАШИ већ годинама упозоравају да је политика коју Немачка води према Србији непромењена од оне из времена Адолфа Хитлера, и да је сваки вид сарадње са Немачком искључиво на пропаст српског народа.


Извор: Б92, Срби на окуп

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине