Вести:

Saturday, September 20, 2014

Политика српских власти ''унапредила'' спорт - тзв ''Косово'' домаћин српским девојчицама

Saturday, September 20, 2014 | КМ новине 0

Политичко дрво које су засадили представници српских власти, свакодневно урађа полодовима по својој природи – отцепљења Косова и Метохије од остатка државе.
...

 Та политика од Срба са КиМ названа је „велеиздајом“, власт се бранила да није али плодови одлично показују какво је то „дрво“.

Данас је на Конгресу Европске куће рукомета у Даблину одржан жреб квалификационих група за одлазак на Европско првенство за јуниорке у Шпанију, наредне године. Српске девојчице за ривале у трећој групи добиле су Румунију, Словачку и – „Косово“, а да ствар буде још гора, за домаћина турнира, ЕХФ је одредио баш такозвано „независно Косово“!

Све ово се догодило само дан уочи расправе о новом захтеву Косовског савеза за пријем у пуноправно чланство ЕХФ.

Челни човек српског Савеза Велимир Марјановић пред пут на конгрес у Даблин напоменуо је да ће национални савез урадити све што може да спречи пријем Косова у ЕХФ, али су мали изгледи да у томе успе.

После жреба у Даблину, Велимир Марјановић није желео да даје било какав коментар.

– Сачекајмо данашње гласање – било је све што је први човек Савеза рекао.

То гласање је данас у Даблину посрамило Конгрес Европске куће рукомета одлуком да некакав „рукометни савез Косова*“ постане пуноправни члан Европске рукометне федерације (ЕХФ), како је одлучено је на седници у Даблину.

Већином гласова одлучено је да ће Косово постати 50. чланица те организације, а то значи да ће сада селекција Косова* моћи да игра у националним такмичењима (до сада су екипе са Косова могле да играју само у клупским такмичењима).

Наравно да ово има директне везе са издајничком политиком српских власти парафираном на обављеним и диктираним „договорима у Бриселу“.






Извор: Вести.рс



Појасниле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине