Вести:

субота, 20. септембар 2014.

Енглези бране Аустроугарску тамницу народа

субота, 20. септембар 2014. | КМ новине 1

Најважнији музеј војне историје и један од најчувенијих у свету, Империјални војни музеј у Лондону, прикључио се кампањи ревизије Првог светског рата.
...
У пропратном музејском материјалу за изложбу о Великом рату пише да је сукоб избио због тога што је српски терориста убио аустроугарског надвојводу.

У музејском каталогу на питање „зашто рат?“, следи одговор:“28. јуна 1914. надвојводу Франца Фердинанда, наследника Аустроугарског престола, убио је терориста кога је подржавала Србија. Аустроугарска је желела да казни неваљалог комшију Србију и тиме узбуркала старе тензије и увукла војне савезе са обе стране“.


Београд да тражи извињење

- Наша држава би морала под хитно да захтева повлачење каталога и извињење од Велике Британије, јер реч је о државном музеју. Није довољно да се покрене само петиција и да грађани то захтевају, него у то мора да се укључи и српска држава – уверена је Ана.

У овај површан и скандалозан приступ историјским чињеницама, али не више само од појединих англосаксонских и немачких историчара, већ од значајне институције државе савезнице у Великом рату, уверила се Београђанка Ана Миловановић. Она је почетком јула искористила прилику да посети славни музеј у Лондону након што је после рестаурације отворен за посетиоце.

- Раније сам се смејала на израз „душевни бол“. Али верујте ми, када сам прочитала каталог и тај први пасус у ком се говори да је рат избио због терористе којег је Србија подржавала, па је Аустроугарска морала да казни неваљалог комшију, заиста сам осетила душевни бол – прича за „Вести“ доктор драмских наука Ана Миловановић.

Наша саговорница наводи да су сваки дан пред музејом огромни редови људи из целог света који се не само о изложби, већ и о Великом рату, информишу управо из музејског каталога. Зато је чврсто решила да о томе упозна српску јавност и обавио грађански притисак на надлежне српске институције да реагују. Већ дуже време се бави политичким перформансом, па се нада да ће у томе и успети.


Увреда: Ана Миловановић

Намеру да размрда српску јавност и још више успаване државне институције, како би спречили ширење лажи о српској историји, Ана је започела на руско-српском научном округлом столу под називом „Велики рат и почетак новог света: Актуелне поуке за човечанство“.

Скуп је одржан пре у Руском дому у Београду и на Анино изненађење ни угледни историчари нису знали за фалсификат Империјалног војног музеја.

Учесници скупа били су сагласни да ако се прихвати ревизија узрока и повода Првог светског рата, онда се прихвата и ревизија узрока потоњег великог крвопролића – Другог светског рата. Такав ненаучни приступ доводи до класичне замене жртве и агресора, па су Србија и Русија узрок Великом рату, а не Аустроугарска и Немачка.Историчар Миле Бјелајац: Беч је желео рат

Медијатор округлог стола, историчар Миле Бјелајац, подсетио је на историјски документ који недвосмислено указују на то да би до рата дошло и да је Србија прихватила све ставке аустроугарског ултиматума.

- Историчар Макс Хејстингс, писац книге „Катастрофа 1914″, објавио је документ у којем се види да је аустроугарски посланик у Србији барон Гизл добио директиву од Беча било какав одговор српске Владе прогласи незадовољавајућим и прекине дипломатске односе – наводи Бјелац само један од историјских факата који потврђују да је Беч желео рат и окупацију Србије.

Ј. Арсеновић – Вести

1 коментар:

 1. Бранеће Аустроуграску тамницу народа, Енглези бране своју тамницу народа на овој Плавој палентзи.
  Психијатрија је комплетно затајила јер осуда која би евентуални осудали Аустроуграску тамницу народа, у следећем кругу, или у следећем полувремену дошла би и на ред Тамница Енглеске круне на овој Плавој планети.
  Мада нам је свима добро познато да како сејем тако ћу и пожњети, а та жетва која је испред Енглеске круне је ту, врло близу, а каква ће та жетва изнедрити њихов живот после те њихове жетве то ни један видовњак не ниоже да сагледа.
  Све у своје време.
  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАнешковић

  ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.