Вести:

Friday, September 26, 2014

Куп Србије: Трепча - Војводина одиграно у Звечану (видео, фото)

Friday, September 26, 2014 | КМ новине 0

Бранилац трофеја славио је у Косовској Митровици против домаће Трепче са 1:0, пред око 5.000 гледалаца на утакмици која је била више од обичног Куп меча и прави празник фудбала у Звечану пре два дана.
...
Пре почетка меча двојица момака из локалног Параглајдинг клуба слетела су стадион у Звечану и донела српску заставу, а затим је интонирана химна Србије.
 
Војводина је тешком муком обезбедила пласман у наредну рунду такмичења. За то су кривци лош терен, нападачи Војводине који нису имали свој дан, али пре свега фантастични голман Трепче Мухамед Бишевац. Овај момак успео је да одбрани све што је ишло у оквир гола,  а једино није ударац са пенала Лазара Веселиновић у 47. минуту. Напади Војводине често су се завршавали ударцем на гол, али је Бишевац “зачарао” мрежу. Неколико пута је пробао Гаћиновић, потом је Веселиновић у 58. минуту погодио стативу, затим пробао још у неколико наврата да савлада голмана Трепче, али је Бишевац имао свој дан.
Заслуга за овај резултат такође припада главном судији Дарку Богдановићу из Краљева који није досудио неколико прекршаја које су починили фудбалери Војводине док је према домаћим играчима био више него строг у неколико наврата. То је испровоцирало публику која је у једном тренутку почела да баца пластичне флаше и друге предмете на терен али се ситуација одмах смирила.

Домаћи играчи су од 35. минута играли са играчем мање, јер је после неопрезног старта над Николићем други жути картон добио Бојан Млађовић, леви бек Трепче. Гледаоци су ову одлуку судије протумачили као исувише строгу и незаслужену.

Сви су се сложили да је голман домаћих апсолутно био играч утакмице и најзаслужнији што је његов тим до самог краја меча био у игри, надајући се изједначењу  и пеналима. Међутим, екипа Трепче са играчем мање није имала снаге и знања да озбиљније припрети Милану Јованићу, па су се Новосађани, и поред великих мука са реализацијом, заслужено пласирали у наредну рунду Купа Србије.











 











Лопте и дресови на поклон
Гостовање Војводине окупило је велики број љубитеља фудбала и био је то прави празник за српски народ на Косову и Метохији. Председник ФК „Војводина“ Зоран Шћепановић уручио је Фудбалском клубу „Трепча“ вредан поклон од новосадског клуба у виду 40 лопти и комплетну гарнитуру дресова, шорцева и штуцни.



Душан Кнежић,  „Дневник“ Нови Сад; КМ Новине.

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине