Вести:

понедељак, 11. август 2014.

У православној цркви кукасти крст! (Фото)

понедељак, 11. август 2014. | КМ новине 2Недопустиво, незапамћено, незабележено! Скандал без преседана! У Атеници, приградском насељу града чачка, у православној цркви се кукасти крст! Верници у неверици!
...

У Атеници приградском насељу града Чачка постоји Србска Православна Црква, а у њој кукасти крст или свастика! Црква је по неким изворима саграђена пре од прилике 12 година. Одкуд у Атеничкој цркви овај фашистички симбол, као да је строго поверљива тајна. Све би прошло непримећено да од стране верника није уочен овај крст "кукасти уљез". Кукасти крст или свастика симбол је стар хиљаду година, али је остао упамћен по злу, јер су га Хитлерове легије пронеле планетом и довека ће остати симбол зла и фашизма! Они који су се распитивали како је ту доспео тај фашистички крст, наилазили су на ћутање и погнуте главе, а и свештеници се боје за своје положаје.

Ова Православна Црква се зове Света Марина , односно Света Огњена Марија и саграђена је добровољним прилозима житеља Атенице, који сигурно подвалу нису заслужили. Вероватно би одговор на ово питање требало да зна Веља Илић, чија се кућа налази удаљена на само километар од цркве, а и он је ту често у близини, долази у печењару која је удаљена свега двеста метара од исте. Црква је грађена за време владавине Бориса Тадића. Налази се преко пута Основне Школе у Атеници, а на том месту је некада стајао топ, како се присећају мештани, јер су се многи ту играли као деца. Али исто остало је забележено да су са тог места су кренули четници Драже Михајловића за Краљево, да зауставе надирање Немаца. А сад како неко рече: Ушли су подмукло, непримећено, без питања и без дозволе, без иједног испаљеног зрна барута, на територију Србије и нико није мутав да не зна кључ за овај шифрарник, или лозинку за ову "свастику" у срцу Србије. У питању је оно чега се многи плаше и не усуђују се то да изговоре наглас а то је католичење Срба свим дозвољеним и не дозвољеним средствимa.Познато је да животиње изметом означавају своју територију, те се може рећи да су се овим кукастим крстом, те исте животиње оскрнавиле , изблатиле, испљувале и испоганиле Србску Православну Цркву.

Све мање сумњам да је ово "подметање" учињено из
незнања, а све више верујем да је потурено врло злонамерно, подмукло и свесно. Ово се не сме прећутати, ово је срамота и брука за Србију и нико не може да се понаша као да су им вране мозак попиле. Просто да човек не поверује својим очима, да помисли да му се привиђа, да халуцинира, да сања. Многи кад угледају "свастику" то их подсећа на логоре, на фашисте, на Хитлерове легије смрти, немогуће је да су само Срби слепи код очију. Време је да се прогледа.

Уместо да ово буде извориште духовности и место за окупљање Православаца, место за оваквим симболом постаће место избегавања. Надлежнима што пре упутити
захтев да се тај кукасти крст уклони, како ту а тако и свугде где буде уочен на територији Србије, јер ћемо само тако доказати да ми нисмо фашистичка земља, да смо земља божура, да нас нико не може подмукло покрштавати и католичити.

Свугде где постоје закони, где год се примети кукасти крст људи су се приводили на информативне разговоре. Код нас је недавно кукасти крст уклоњен са споменика певача Шабана Бајрамовића. Кукасти крст овде сигурно није пао са неба, ово је скрнављење и блаћење Православне светиње и неко за то треба да одговара. Ако се још и утврди да је можда за то подметање примио и новчану награду...Понављам: - Да се хитно истражи чије је масло тај кукасти крст и да се уклони кукасти крст из Православне Цркве. Ако треба покрени и петицију за горе наведено. Уколико то ругло и та животињска поган творова, хијена, чедоморки и убица којим обележавају "своју" освојену територију не буде уклоњен из срца Србије, лично сматрам да су и власти у Србији за такав неодговоран пропуст одговорне и да нису ништа боље од оних који су тај крст у "великом незнању" и неупућености ту
поставиле.


Да их не осуђујем унапред. Овде се неко много залетео, или ногу на кочницу или Србијо иди у провалију ако се не пробудиш на време. Много су ожиљака на срцу Србије оставили управо ти који би Србију да покатоличе силом или милом. А зна се да имамо продане душе,
којима су драже католичке паре помамнице и који својим за(лагањем) Србског народа , просто се труде да у срцу Србије Србе покрсте, покатоличе и ожиле ко пелцере.

А Срби после нек гледају куд ће и где ће, кад у својој рођеној земљи постану мањина и потлачени робови, под окупаторском чизмом.

Кукасти крст није добродошао нигде а понајмање у Србији. Нек се брину ови који су благословили овај фашистички крст, јер и на њих и на крст треба бацити анатему. Далеко им лепа кућа од Србије земље божура и праведника !

Текст: Славица Јовановић
Фотографије: Братислав Јефтић


Припремиле: КМ Новине
 

2 коментара:

 1. Ako samo pisete i cekate da to neko drugi uradi, nista se nece desiti.. Pozovite ljude koji stanuju najblize Čačku da idu i sami ga skinu

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Хвала вам на учешћу у дискусији, мада ваш предлог и није баш најприхватљивији јер се ипак не смемо упуштати у процесе мимо закона.

   У сваком случају, молимо Вас да нам убудуће коментаре пишете ћирилицом ради, пре свега, лепше комуникације. Хвала!

   Избриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.