Вести:

уторак, 12. август 2014.

На Косову и Метохији већ 11 година одбијају да ухапсе убице српске деце

уторак, 12. август 2014. | КМ новине 0

Сутра се навршава 11 година од убиства двоjе и рањавања четворо српске деце у Гораждевцу, на Kосову и Mетохиjи, а за таj злочин нико jош ниjе одговарао.
...

И поред награде од милион евра и обећања представника УНMИK-а да ће, како су рекли, преврнути сваки камен да нађу убице, за злочин над недужном децом до данас нико ниjе одговарао. Уместо тога - случај је затворен!

Из Eулекса поручуjу да иако су затворили случаj због "недостатка доказа", да постоjи могућност да истрагу обнове ако буде нових сазнања и "апелуjу на грађане" да им доставе било коjу информациjу коjу имаjу о трагичном случаjу из 2003. године.

Портпарока Eулекса Драгана Николић Соломон изjавила jе Танјугу да jе тужилац такозване "Kанцелариjе специjалног тужилаштва Kосова" затворио оваj случаj jер истрага полициjе ниjе довела ни до каквих резултата или могућих осумњичених али да ће они поново отворити случаj уколико се поjаве нове информациjе.Иван Jововић и Пантелиjа Дакић убиjени су из аутоматског оружjа пре 11 година док су се купали у реци Бистрици, а њихови другови Богдан Букумирић (14), Mарко Богићевић (12), Драгана Србљак (13) и Ђорде Угреновић (20) су тада тешко рањени.

УНMИK jе после напада саопштио да jе непознат броj људи из жбуња отворио ватру из “калашњикова” на педесетак деце и младих Срба из Гораждевца.

Kосовска полициjа jе навела да је у истрази саслушала 75 сведока, а претресла jе и 100 кућа, без конкретних резултата.
Убиство деце осудили су домаћи и међународни званичници, а због овог трагичног догађаjа одржана jе и седница Савета безбедности УН. Као и обично, без резултата.

Убиство на реци Бистрици jедно је од четири наjвећа злочина над Србима од 1999. године и доласка међународне мисиjе на Kосову.

Виновници су остали ван домашаjа правде као и у случаjу убиства жетелаца у Старом Грацком, убиства породице Столић у Oбилићу и убиства путника аутобуса “Ниш-експреса” код Подуjева.Место бездушног злочина Шиптара над српском децом.
У Гораждевцу данас живи мање од 1.000 Срба у потпуном албанском окружењу.

Танјуг
 Фото: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.