Вести:

Thursday, July 31, 2014

БРАВО: Средњошколски уџбеници правилно одређени према настраностима

Thursday, July 31, 2014 | КМ новине 0


У уџбеницима средњошколаца из Србије истополна сексуална оријентација се третира или као патолошка, девијантна појава и изучава се заједно са проституцијом, промискуитетом, педофилијом или у поглављима о поремећајима сексуалних нагона и хормона, речено је данас на конференцији у органзацији Лабриса.

...

Тако се у уџбенику за биологију за 1. и 2. разред средње школе аутора Драгослава Маринковића, Катице Пауновић и других и у биологији за 3. разред медицинске и ветеринарске школе истополна сексуална оријентација своди на девијантно понашање, рекла је на представљању резултата истраживања "Истополна оријентација у средњошколским уџбеницима" Мина Лазаревић.

Уџбеник Неуропсихијатрија за 3. разред медицинске школе аутора Јована Вукелић, издавач Завод за уџбенике, говори о истополној оријентацији у поглављу !Поремећаји сексуланог нагона!, рекла је Лазаревић, ауторка истраживања.

Како је навела, и у књизи аутора Боре Кузмановића Психологија за 3. и 4. разред трговинске школе, угоститељско-туристичке школе, чији је издавач Завод за уџбенике, о истополној сексуалној оријентацији се говори у поглављу "Поремећаји психичког живота и понашања", део "Проституција", под део "Поремећаји сексуалног нагона".


Фото: Кукоч 77 "Педери"
Циљ истраживања, како је речено на скупу Организације за лезбејска људска права је "мапирање" места где се налазе дискриминаторни садржаји али и да се захтева од Министарства просвете да се ти садржаји уклоне.
Такође, од власти је затражено да усвоје препоруке које је   повереница за заштиту равноправности дала још 2011. године, у складу са ставовима Светске здравствене организације и Српског лекарског друштва.

Образовање, како је речено, представља важан чинилац у преношењу доминантних система вредности једног друштва, као и у њиховој производњи и одржавању. 



. . .

Иначе, позивања на ауторитет Светске здравствене организације су најчешћа. Ако се та еминентна здравствена организација о овом поремећају изјаснила повољно, односно окарактерисала га као својеврсно "природно" и "нормално" понашање ко онда има право да говори другачије, кажу заступници оваквог тзв., "начина живота". Просто, свако има право на то. Јер Светска здравстване организације, поред војне и индустрије хране, су међу онима које највиђе зарађују на свом пословању. Ако желите да проширите "посао" ви онда повећајте потражњу. Дакле, уколико ослободите једну болест и то сасвим простим потезом - изјашњавајући се као да она то није, убацили сте клицу заразе у човечанство! На тај начин долази до повећања многих других болести - полних, психолошких, биолошких које остају болести. Њих онда морате да лечите а лекове - продајете. Све ово се може проверити простим увидом у статистику од ових катастрофакних одлука до данас и упоредити са подацима од раније па ако и "одокативно" израчунате цифру могуће зараде - обара с ногу.

Фото: Кукоч 77 "Педери"

Треба узети у обзир и то да се Западни свет углавном лечи саветовањем код психолога што баснословно кошта па су и баснословни порези а на томе се темељи западна економија.

Исто тако, са ослабљеном психологијом личности долази до ослабљења духа и болести душе. На овах начин се разбија и породица као основна ћелија друштва. Тада, имајући контролу над појединцем нез заштите и уточишта, систем може да контролише сваку пору друштва. Православље се томе јако и дубоко супротставља што га и доводи на мету светских контролора. То и јесте део стратегије Екуменизма који жели да промискуитетном Западу потчини Православље које једино јесте достојно да сведочи Христову истину, учење и науку.

"Гејовима", како једна госпођа рече, је лако да траже и захтевају да се настраности деци приказује као нормално понашање јер они никада неће ни имати децу. Неће јер је њихов избор да тако живе. Са тако отврдлим срцем они на првом месту доносе несрећу себи а онда кроз људе око себе и самом друштву.

За сваку похвалу је овакав став српских интелектуалаца и надамо се да ће успети да одоле притисцима који заиста нису ни мало слаби.


Насловна фотографија: Уџбеници, Интернет огласи

Извор: 021, КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине