Вести:

Friday, April 5, 2024

Ћирилични натписи налепљени па скинути са табли на северу Косова и Метохије

Friday, April 5, 2024 | Уреднички колегијум 0

Ћирилични натписи налепљени па скинути са табли на северу Косова и Метохије

Саобраћајни знаци са латиничним натписима места на албанском и српском враћени су синоћ у легитимно стање прелепљивањем ћириличним писмом на више места на КиМ.

Саобраћајни знаци са латиничним натписима места на албанском и српском враћени су синоћ у легитимно стање прелепљивањем ћириличним писмом на више места на КиМ.
Скидање легитимних табли након чега је уследило постављање сепаратистичких, илегалних натписа.


 Све ово дешава се након што су сепаратисти недавно заменили ћириличне табле латиничним на албанском и квази-српском.

На северу Косова и Метохије, у више места, саобраћајни знаци са латиничним натписима места на албанском и квази-српском су прелепљени ћириличним писмом, да би потом службеници сепаратистичког илегалног система, уз обезбеђивање такозване "Косовске полиције", скинули налепнице, остављајући претходне илегалне називе.

Из система албанских сепаратиста на КиМ већ су скинули налепнице.

КОСОВО И МЕТОХИЈА
У циљу албанизације и даље прогона Срба са Косова и Метохије, сепаратисти су прошлог месеца илегално албанизовали саобраћјне знаке тамо где су на њима били натписи. Све то пратили су медији и бројне снаге такозваних "косовских полицајаца" и њихових специјалних јединица.

На овај потез шиптарска власт се одлучила у дослуху и договору са велеиздајничким режимом из Београда. како је председник Србије, Александар Вучић, са својом братијом, клановима и камарилом укључен и води бројне криминалне послове он није  устању да одбије ни један захтев шиптарских сепаратиста ма колико такав био неразуман и настављао да остварује давно зацртане планове терористичке организације "УЋК".

Све то подржао је својим јаловим и стерилним изјавама и директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, који уз сепаратистичку "Српску листу" највећи гнев и мржњу показују управо према српском народу на КиМ.

Срби су дуго одолевали албанским притисцима, екстремизму и терору али оном из Београда, који организује Александар Вучић, нису успели јер су сада опкољени са свих страна. За време од када је дошао на власт, Александар Вучић је својом издајничком политиком, пљачкањем и терорисањем Срба на КиМ преко сепаратистичке "Српске листе" и криминалаца који је воде, протерао вишеструко већи број Срба него што су то учинили шиптарски сепаратисти.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине