Вести:

Monday, February 26, 2024

Најтоплији фебруар у Србији од када се врше мерења у последњих 136 година

Monday, February 26, 2024 | Уреднички колегијум 0

Најтоплији фебруар у Србији од када се врше мерења у последњих 136 година

Фебруар ове године ће бити најтоплији од како се врше метеоролошка мерења у Србији, а то је последњих око 136 година.

Фебруар ове године ће бити најтоплији од како се врше метеоролошка мерења у Србији, а то је последњих око 136 година.

Температура је у претходних 25 дана свакодневно била изнад просека, а неретко је одговарала и просечним априлским температурама. Зима нам ове године више подсећа на зиме које се јављају и пределима као што су југ Шпаније, Италије и Грчке. Врло мало снега је било, како у нижим, тако и у вишим пределима.

Натпросечно топло време се наставља и ове седмице. Под утицајем веома топле ваздушне масе, температура ће данас бити до 20 степени. Са југа нам поред топлог ваздуха стиже и велика количина пустињског песка, па ових дана упркос сунчаном времену, очекујемо замућено небо богато честицама прашине и песка. У наставку дана ће бити претежно сунчано, са мало облака на истоку и југу. Ипак, падавине данас до краја дана не очекујемо.

И даље ће бити ветровио, али ће ветар благо ослабити у односу на дане викенда. Дуваће јужни ветрови, са најјачим интензитетом у кошавском подучју. На територији Баната је активиран жути метеоаларм. Топао дан је пред нама, максимална температура од 16 до чак 20 степени.

Наредних дана без промене. Послењи фебруарски дани нам доносе смену сунца и облака, појачан југоисточни ветар и температуру од 15 до 20 степени. Ни ноћи неће бити хладне, минимлана темпераутра изнад 7 степени. Наоблачење очекујемо у четвртак, а кишу у петак.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине