Вести:

Wednesday, January 24, 2024

Спектакуларна акција тзв. ''Косовске полиције'': прекинут организовани ланац крађа женских торбица али не и пљачкања српске имовине!

Wednesday, January 24, 2024 | Уреднички колегијум 0

Спектакуларна акција тзв. ''Косовске полиције'': прекинут организовани ланац крађа женских торбица али не и пљачкања српске имовине!

Како је јавила такозвана "Косовска полиција", два лица ухапшена су због вишеструких крађа женских торби у Косовској Митровици!

Како је јавила такозвана "Косовска полиција", два лица ухапшена су због вишеструких крађа женских торби у Косовској Митровици!
Фото: Илустрација






Серија крађа женских ташни у северном делу Митровице решена је хапшењем двојице осумњичених, саопштено је из тзв. "Косовске полиције" за север Косова и Метохије.

Из тзв. "Косовске полиције" саопштавају да су до сада, од почетка године, забележене четири крађе женских торбица а су жртве биле жене српске националности. Свим ртвама су торбе истргнуте из руку док су ходале улицом, а украдени су углавном новац и телефони.

Тзв. "Косовска полиција" је ухапсила Њазија Саљихуа и Сенада Хајдинија испред Дома здравља у Косовској Митровици код којих су пронађене три торбе са документима. Након тога је у станици обављено испитивање те им је одређено задржавање од 48 сати.

Особама које су жртве крађе осим осећаја беспомоћности наноси се често и огромна материјална штета а нарочито је велики стрес губитак личних докумената. Међутим, вишегодишње оптужбе албанских сепаратиста да на северу Косова и Метохије живе тешки криминалци, да влада организовани и сваки други облик криминала, свели су се на крађе женских торбица!

Упркос томе тзв. Косовска полиција не престаје да гради нове базе, да довлачи нове и бројније снаге различитих родова "полиције", да их наоружава дугим цевима и чак изводи акције хапшења у срединама у којима живе Срби излажући директној опасности њихове животе.

Управо се то догодило недавно у близини Економског факултета у северном делу Косовске Митровице када су припадници такозване "Косовске полиције" употребили аутоматско оружје. Поједини пројектили завршили на фасадама околних зграда од којих су већина стамбене а у другима су смештени остаци још увек од Вучића неугашених институција Републике Србије.

Истовремено широм Косова и Метохије долази до учесталог пљачкања српске имовине, обијања, паљења и уништавања српских кућа као и отимања светиња Српске православне Цркве. Ни у једном од тих случајева није ухапшено одговорно лице за почињени злочин! Чак је у појединим случајевима тзв. "Косовска полиција" одбила да уопште покрене истрагу!

Наравно да и албански сепаратисти одлично знају да су крађе женских торбица неупоредиво мањи облик криминала када се уопштено гледа али опет, озбиљнији криминалци остају на слободи.

Јасно је да се ово чини како би углед тзв. "Косовске полиције" порастао у очима Срба и опште јавности онда када то не утиче на свеукупну ситуацију али када су у питању злочини којима се повређују, застрашују и прогањају Срби, тада свака реакција изостаје. И не чуди када знамо да је у питању пројекат тихог прогона и етничког чишћења Срба са Косова и Метохије само, за разлику од отворених терористичких акција не тако давно, овај пут с у употреби перфидније методе али ништа мање ефикасне, напротив, можда је још и ефикаснија јер нико не зна ко је следећа жртва не само криминалаца већ и такозване "Косовске полиције".


 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине