Вести:

Tuesday, January 2, 2024

ТВ МОСТ из Звечана уз Нову годину промовише ''државност'' албанских сепаратиста

Tuesday, January 2, 2024 | Уреднички колегијум 0

ТВ МОСТ из Звечана уз Нову годину промовише ''државност'' албанских сепаратиста

ТВ МОСТ из Звечана злоупотребљава пристанак грађана на сарадњу како би промовисала ''државност'' албанских сепаратиста

ТВ МОСТ из Звечана злоупотребљава пристанак грађана на сарадњу како би промовисала ''државност'' албанских сепаратиста

Несрећа телевизије ТВ Мост из Звечана је та што од 2013. године у потпуности постаје инструмент бруталне пропаганде интереса режима Александра Вучића и до данас у томе постаје неприкосвена.

Наводно извештавајући о расположењу грађана око календарске Нове године, ова продужена рука манипулацијом свешћу велеиздајничког режима из Београда, истиче како је Србима на северу покрајине "најбитније да имамо здравље, мир, слогу међу људима…"

Телевизија такође користи топониме карактеристичне за језик албанских сепаратиста те северни део Косовске Митровице назива "Северном Митровицом", што је својеврсно кршење закона. Ипак, на ово су "приморани" јер су прећутали интегрисање медија на српском  у систем косовских сепаратиста.

Не објашњавајући разлоге ова телевизија у свом извештају наводи:

"Северна Митровица(Х!) као и Звечан, сем традиционалних уличних украса, не одају неку посебну празничну атмосферу. И ове године изостао је организовани дочек у граду, па ће већина грађана, углавном старијих, Нову годину дочекати у својим домовима."

А најбитније је баш то - зашто ова места "не одају неку посебну празничну атмосферу"? Разлог јесте управо чињеница да косовско-метохијским Србима, нарочито на северу КиМ, није до славља услед издаје коју је починио Александар Вучић са својим режимом а која им је, како кажу "одсекла главе". Њихови животи, њихова будућност, све што су градили за своју децу, нестало је једним потезом издајника.

У нову годину ући ће са таблицама РКС без стикера у који год део остатка Србије желе, док таблице њиховог града, мимо сваког закона, оне са ознакама КМ, ПР, ПЕ, ГЛ... одлуком Владе на чијем се челу налази Вучић, одлазе у историју. Илегално постаје легално а легално илегално. Самим тим свако насиље над Србима од стране косовских Албанаца, има се сматрати легалним, уједно су овом одлуком рекли из Београда. Славље?... у таквим условима?

И онда, у извештају телевизије Мост, долази да кључног обрта.

"Грађани Северне Митровице, поред оних устаљених жеља које се односе на здравље и породично благостање имају и ону најзначајнију у овом тренутку - мир.

Сви се слажу да је најбитније да има здравља, мира, слоге међу људима…"

Уз закључак о службама које ће дежурати и када ће већина радњи бити отворена, то је све од "новогодишње вести"! 

Уз наглашавање и инсистирање да поменути грађани живе у систему косовских сепаратиста уколико се налазе на територији "Северне Митровице", мислећи на северни део Косовске Митровице, ова телевизија помиње "устаљене" али пренебрегава ону главну "устаљену" жељу! Свакако да су  здравље и породично благостање заједничке и опште жеље али не само овдашњим Србима већ глобално, коме то није може да не буде једна од жеља?

А која је она прећутана а годинама већ представља водећу жељу свих Срба на Косову и Метохији, изузев оних блиских Вучићу и његовом режиму? Разуме се, да не буде издаје, да Срби наставе у својим градовима и местима на КиМ да живе као и до сада, своји на своме односно Срби у Србији! Али авај, ова спада у оне устаљене жеље које одавно нису занимљиве режимским медијима! Тачније, строго су забрањене.

У средини у којој постоји масовна и крајње оправдана забринутост за опстанак комплетног њеног становништва, телевизија која је  водећи медиј на српском језику и финансира се већим делом новцем из буџета Републике Србије, активно учествује у издаји Косова и Метохије!

Колику год плату да примају за то, мала је, као што је мала и цена коју мисле да ће платити за то. Много је већа од очекиване, много!

Уреднички колегијум
КМ новина

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине