Вести:

Friday, January 5, 2024

Божићно писмо малог Павла из Шида вршњацима на КиМ: ''Не брините се Косово ће бити Србија''

Friday, January 5, 2024 | Уреднички колегијум 0

Божићно писмо малог Павла из Шида вршњацима на КиМ: "не брините се, Косово ће бити Србија"

Ових дана су се многе родољубиве организације потрудиле да обезбеде што већи број пакетића за српску децу са Косова и Метохије до Божића.

Ових дана су се многе родољубиве организације потрудиле да обезбеде што већи број пакетића за српску децу са Косова и Метохије до Божића.

Велики број људи се одазвао и пристигао је значајан број поклона а неки од малишана су желели да и додатно подстакну своје вршњаке на Косову и Метохији који живе у изузетно тешким условима.

Наиме, људска права Срба са Косова и Метохије спадају у најугроженија људска права у читавом, такозваном, "цивилизованом свету". На жалост, под тим изразом се некако накарадно наметнуло да се подразумева део света под западним утицајем који то нема чиме да оправда. Иако су они најгласнији у тобожњој одбрани људских права када су у питању разне врсте изопаченог људског понашања. Међутим, нема ни речи о тешком животу Срба на Косову и Метохији и то већ деценијама. У ствари се дешава супротно, утицајне сфере са запада подршку пружају управо онима који та права најгрубље и масовно крше.

Српски малишани који су рођени не само после рата на КиМ већ и далеко одатле, иако не могу о томе да сазнају у медијима, својим срцем осећају патњу и тежак живот својих вршњака.

Такав је и мали Павле из Шида који је организацији "Сви за Космет"* послао пакетић али и писмо којим је желео да подржи своје вршњаке и у њему написао:

"Здраво ја сам павле из Шида. Желим да живот на Косову буде срећан и да што пре престане рат код вас. и не брините се Косово ће бити Србија"!

Писмо које има снагу гласова хиљаде одраслих!

Писмо које охрабрује и својом садржином али и чињеницом да постоје Срби свесни свог идентитета, порекла, земље, светиња, народа и који у том духу васпитавају и своју децу.

Фото: Инстаграм страница удружења "Сви за Космет"


НАПОМЕНА* Термин "Космет" створила је Комунистичка партија Југославије 1938. за то подручје (Извор: Шиљеговић, Бошко, ур. (1961). Војна енциклопедија. 4. Београд: Редакција Војне енциклопедије). Због скраћеног назива он се лако прима у народу и остаје до данас. Међутим, назив "Космет" у истом тренутку поништава и назив Косово и назив Метохија чиме се у свести удаљавамо од правилног схватања и доживљаја оба термина. Накарадност потврђује и чињеница да "Космет" не постоји ни на једној мапи јер не одређује појмове исправно! А и сам податак да се ради о патенту Комуниста који су припремали предају Косова и Метохије Албанцима ради стварања Велике Албаније, довољан је да тај термин избацимо из употребе.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине