Вести:

Wednesday, December 20, 2023

Здравко Понош не може да ''прогута'' крађу избора у Београду али у држави може (ВИДЕО)

Wednesday, December 20, 2023 | Уреднички колегијум 0


Здравко Понош не може да ''прогута'' крађу избора у Београду али у држави може (ВИДЕО)

Иако мислим ода нас више ништа не може изненадити, далеко смо од тога да је то тако. Један од лидера опозиција јавно признао да крађу избора у држави - можемо да прогутамо!

Иако мислим ода нас више ништа не може изненадити, далеко смо од тога да је то тако. Један од лидера опозиција јавно признао да крађу избора у држави - можемо да прогутамо!


Председник странке Србија центар (СРЦЕ) и кандидат за посланика листе „Србија против насиља“ Здравко Понош гостујући у емисији „Утисак недеље“ говорио је о недељним изборима у Србији на потпуно неочекивани начин.

Опозиција не може да прихвати овакве резултате и захтева понављање избора у Београду, рекао је Понош и додао да су сви знали да ће ови избори бити нерегуларни али да је опозиција покушала да уз помоћ велике излазности надокнади крађу. То је, како он каже, било одговорно јер је алтернатива томе да идемо на улицу, он додаје „ми не желимо насиљем да решавамо ствари, ми смо управо коалиција против насиља.“

Веома је занимљиво гледиште Здравка Поноша који признаје да је учествовао на изборима за које су "сви знали да ће бити нерегуларни". Уместо да се удружено успротиви томе и повуче све кандидатуре, опозиција се одлучила на детињаст корак сву наду полажући на евентуално већи излазак бирача.

Дакле оно што су знали да се дешава, крађа гласова, покушали су да предупреде оним што нису знали да ли ће се догодити - већа излазност!

Додајући да они "не желе насиљем да решавају ствари" а затим и закључком да "но што режим ради јесте управо даље стварање атмосфере насиља", како је рекао Понош објашњавајући то чињеницом да је Вучић довео Жандармерију из Ниша и Краљева у Београд као и САЈ из Батајнице а специјалне јединице Војске ставио у приправност, он је директно признао да је и коалиција "Србија без насиља" помогла успостављању насилничког режима у Србији! 

Без сваке сумње, реч је о свесном и планском учешћу опозиције да се Вучићу обезбеди још један мандат на власти, без обзира на све!

Међутим, изјава Здравка Поноша у емисији "Иза вести", тек је фрапирала део јавности који је успео да је испрати. И ту говорећи о крађи избора, овај пут у остатку Србије, ван Београда, Понош је просто рекао да та крађа "може да се прогута".

"Знате, 40.000 гласова у граду је 5 посто. Украли су град. А то је 1 посто од републичких гласова, нису украли државу. Они су некоме украли један или два мандата. То можемо да прогутамо" рекао је Понош.

Реагујући на ову изјаву, млади историчар из Крушевца, Вељко Ивковић, на Твитеру (сада Х) прокоментарисао је: "Вучић нас јаше већ 12 година, и онда добијемо изјаву да нису битне нерегуларности на нивоу републике, већ нас само интересује Београд... Ово је скандал".


Ово је, заправо, више од скандала. ово је директно признање, чак демонстрација издајничког курса опозиције која је спремна и сарађује на остваривању најцрњих слутњи које српски народ има док је Вучић на челу државе. Пре свега је то и коначно и званично признање иако лажне "независности" косовских Албанца и одрицање београдског, велеиздајничког режима, од Косова и Метохије где ће неминовно уследити процеси распарчавања Србије у Војводини, Рашкој области, источној Србији...



 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине