Вести:

Friday, December 22, 2023

Српску земљу у селу Банов До узурпирали сепаратисти у договору са Вучићем пред изборе

Friday, December 22, 2023 | Уреднички колегијум 0

Српску земљу у селу Банов До узурпирали сепаратисти у договору са Вучићем пред изборе

У селу Банов До у општини Звечан бесправна градња пута, све изгледа као да је рађено по договору са напредњачким режимом пред изборе!

У селу Банов До у општини Звечан бесправна градња пута, све изгледа као да је рађено по договору са напредњачким режимом пред изборе!
Поглед на Звечан са локације куда пролази пут преко бановог Дола / Архива

Наводно након "необјашњивог" пројекта изградње пута кроз српска имања, косовски Албанци су сада бесправно узурпирали и српску земљу у оближњем селу Банов До на путу Косовска Митровица - Звечан - Зубин Поток.

Такозвана "Косовска полиција" је званично зауставила је радове након што су из "Српке демократије", странке Срба али регистроване у оквиру система такозване "републике Косово", снимили радове и штету коју је грађевинска фирма како би изградили пут до нове полицијске базе.

Изградња пута је блокирана дан пред изборе 17. децембра али је и поново настављена дан после избора. 

Поред тога припадници такозване Косовске полиције и службеници тзв. "Агенције за приватизацију" у Приштини ставили су катанац на бањски комплекс у Бањској у општини Звечан, чију је изградњу  финансирала влада Републике Србије. Тиме је узурпирана још једна значајна имовина државе Србије али, по свему судећи, то се одвијало такође у договору са сепаратистичким властима од самог почетка изградње.

Тридесет радника хотелског комплекса "Рајска бања" остаје без посла, гасе се и друге институције а за то време у селу Банов До преко српске земље багери "непознате" грађевинске фирме косовских Албанаца и даље несметано граде пут дуг 10 километара.
 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине