Вести:

Saturday, December 23, 2023

Даљи кораци у Вучићевом експресном убијању државе Србије на КиМ – гаси се НЛБ-Комерцијална банка

Saturday, December 23, 2023 | Уреднички колегијум 0

Даљи кораци у Вучићевом експресном убијању државе Србије на КиМ – гаси се НЛБ-Комерцијална банка

"Иако је ова вест "експлодирала" данас, све је већ одавно договорено."

"Иако је ова вест "експлодирала" данас, све је већ одавно договорено."
Зграда у којој се налази НЛБ-Комерцијална банка у Косовској Митровици

Претходних дана сведочили смо низу бруталног кршења свих људских права и слобода преосталих Срба на Косову и Метохији од стране албанских сепаратиста а да је власт државе Србије, на чијој се територији све то дешава, остала потпуно нема изузев неколико јалових изјава за потребе домаће јавности.

Све што је преостало од институција које су функционисале у систему државе Србије на КиМ, нагло се гасе. Са већином њих се то чини под плаштом "преотимања" од стране албанских сепаратиста док се у ствари све догађа у строгој координацији са режимом Алекснадра Вучића у Београду.

Најбољи доказ за то је пут преко Бановог Дола. За потребе изградње пута који повезује полицијске базе са једног на други крај севера Косова и Метохије, бесправно је узурпирана земља српских домаћина од стране система актуелне албанске власти. Уједно пут служи и да се испресецају путни правци из једне у другу српску средину и она тако "премрежи" а Срби ослабе и доведу у стање гета иако је реч о средини готово 100 процентно насељеној Србима. Када је то процурело у јавност радови на њему су наводно блокирани у очи избора 17. децембра али су експресно настављени већ дан после избора. Очигледно је то урађено у координацији Вучићеве са сепаратистичким властима на КиМ како би се СНС-у обезбедио ауторитет на изборима. Тако је и са свим осталим што се догодило последњих дана па и са гашењем банке из наслова.




У разговору нашег новинара са особљем НЛБ - Комерцијалне банке, речено је да је неопходно да се свима написмено достави обавештење о гашењу банке најмање месец дана раније уколико до тога дође. Незванично, потврдили су да је процедура ипак у току. У међувремену ово је постало и званично.

"Незванично", односно скривено за јавност, запослени НЛБ Комерцијалне банке Србије, филијале Косовска Митровица добили су 18.12.2023. године  обавештење из своје „централе“ у Београду да је Извршни одбор банке донео одлуку о затварању филијале и свих девет експозитура ове банке на Косову и Метохији.

Планирано је да се до 31.01.2024. године затвори свих девет експозитура широм Косова и Метохије, као и филијала у Косовској Митровици где ради укупно 38 запослених, који ће највероватније остати без посла.

Реакција запослених је очајничка и, унапред се може рећи, бесплодна. Наиме, они су писмом обавестили Канцеларију за КиМ, Владу Републике Србије и Председника Србије, од којих су затражили подршку и помоћ.

Управо све оне који су, судећи по свему до сада урађеном на Косову и Метохији, управо директно наложили да таква одлука буде донета. Као што је то учињено са судством, МУП-ом, Цивилном заштитом, регистарским таблицама, личним документима и тако даље, и тако даље...

Иако је ова вест "експлодирала" данас, очигледно је све било у припреми барем два месеца раније. Толико већ има како је свима запосленима у остацима српских институција наложено да своје рачуне, преко којих су примали плате, пребаце у Банку Поштанска штедионица. Дакле, све је већ одавно договорено. Чекало се да прођу децембарски избори у Србији како се то не би одразило на "углед" Српске напредне странке с обзиром да је директни кривац за велеиздају управо Александар Вучић. 




Уједно са обавештењем о гашењу, НЛБ - Комерцијална банка је запосленима "обезбедила учешће у Програму добровољног одласка", са циљем да им омогући споразумни престанак радног односа уз "посебне пакете стимулативних отпремнина".

Запослени су, наравно, у великом страху јер гашењем српских институција они губе могућност запослења с обзиром на то да Албанци немају нарочиту обавезу да запсоле Србе а онај мали број који је за то политички неопходан, јесу људи из "Српске листе" који су и допринели да издаја буде спровоедена до овог ступња.

Ипак, запослени ће највероватније прихватити предложени програм добровољних одлазака уз пакете стимулативних отпремнина, јер ће у супротном остати и без тога.

Како год се то чинило, запослени у овој банци су само мањи део проблема. Сви остали који су још увек радили при остацима српских институција над којима је Вучић извршио криминалну егзекуцију, своје личне зараде добијали су на рачун у овој банци. Било где у остатку Србије новац се могао подићи у сваком тренутку. Гашењем ове банке психолошки ефекат издаје код Срба са КиМ поприма катастрофалне размере а то отвара дубок јаз између тога осећати да сте природно држављанин Србије, ако сте са Косова и Метохије, и осећаја да то више нисте без обзира што сте са Косова и Метохије.

Сада је већ свима јасно да издаја Косова и Метохије коју је починио и чини Александар Вучић, поприма историјски ненадмашиве оквире са, за сада, несагледивим и катастрофалним последицама по српску државу, историју, народ али, на жалост, и будућност.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине