Вести:

Tuesday, December 19, 2023

Изгорела кућа Србина повратника у Белом Пољу код Пећи (ВИДЕО)

Tuesday, December 19, 2023 | Уреднички колегијум 0

Наслов

Кућа повратника Благоја Павловића који је преминуо пре два месеца изгорела је у пожару који је избио вечерас нешто после 22 часа.

Кућа повратника Благоја Павловића који је преминуо пре два месеца изгорела је у пожару који је избио вечерас нешто после 22 часа.


По свему судећи пожар су подметнули Шиптари са намером да протерају преостале Србе и доврше етничко чишћење овог краја.

Пожар је узнемирио повратнике који су се окупили у близини куће док је на лице места изашла је такозвана "Полиција Косова".



У међувремену угасили пожар и након тога су се разишли заједно са полицијом и грађанима, јављају лчокални медији.

Неколико повратника који су се окупили у близини запаљене куће тврде да је струја на објекту искључена, те да она не може да буде узрок. Кажу да је ово трећи случај паљења повратничких кућа у селу, углавном домаћинима који не желе да продају своје куће и земљу.

„Сви смо узнемирени није ово прва кућа, ово је трећа кућа која се пали у Белом Пољу. Ми очекујемо полицију, рекли су Слађу ‘спавај мирно’, кућа запаљена до њега. Треба неко да ми запали кућу да би спавао мирно? Не верујем никоме, полицији поготово. Ко нам гарантује безбедност овде, нико. КФОР треба да се обавести а он није обавештен“, каже мештанин Белог Поља, Милан Павловић.



„Притискају повратнике насилно да им продају земљу. Људи који неће да им продају земљу, дешава им се паљење кућа, претње аутоматском пушком“, каже Душан Поповић из Белог Поља.




Окупљени грађани изјавили су новинару Радио Гораждевца да су се чуле две експлозије али им није потпуно јасно да ли су оне претходиле пожару или су уследиле након што се пожар разбуктао.




Судећи према снимцима са лица места пожар је захватио већи део крова који је изгорео.

У Белом Пољу код Пећи живи петнаестак повратника од којих је петоро деце. Први повратници су се вратили 2003. године.














 


* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине