Вести:

Friday, November 10, 2023

Реаговао сам на злоупотребу ратних ветерана у политичкој кампањи СНС и успео у намери

Friday, November 10, 2023 | Уреднички колегијум 0

Звездан Ристић: Реаговао сам на злоупотребу ратних ветерана у политичкој кампањи СНС и успео у намери

Као гром Србијом је пре неколико дана одјекнуло “Косово је Србија, Вучић је издајник” са натписа који је у Куршумлији развио Звездан Ристић.

Као гром Србијом је пре неколико дана одјекнуло “Косово је Србија, Вучић је издајник” са натписа који је у Куршумлији развио Звездан Ристић.


Пише: Иван Максимовић



Тим поводом портал Косовска истина разговарао је са Ристићем о разлозима и самом догађају.

Наиме, у Куршумлији је организована додела споменица за учешће у рату током НАТО агресије. На церемонију у Хали спортова позван је и ветеран, подофицир, Звезадан Ристић, иначе од 2002. године носилац ордена ордена за заслуге за Одбрану и безбедност током рата Косову и Метохији 1999. године.

Након што му је признање додељено, и то од стране министра Николе Селаковића, Ристић је направио неколико корака, стао на средину бине и ка присутнима развио транспарент “КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА, ВУЧИЋ ЈЕ ИЗДАЈНИК”. Присутни су ово дочекали са одобравањем што су показали аплаузом и повицима подршке Ристићу а након свега му и честитали.

За наш портал Ристић каже да је “повод било укупно стање у које су (СНС) довели земљу, издаја националних интереса земље, од издаје Косова и Метохије па и свега осталог. Злоупотреба бораца на овај начин је била окидач за овај чин.”

Српски народ на Косову и Метохији је за време Вучићевог режима изнедрио изреку “што већа издаја, то већи споменик” јер је власт подизала веће споменике српским великанима како је издаја јужне српске покрајине постајала све већа и дубља. Осећај је да се и овај догађај организовао у ту сврху чиме су ветерани злоупотребљени и то је оно што је Ристићу сметало поред осталог.

“Очекивање је било да то спречим, што мислим да се десило јер је, колико знам, престало са даљом доделом споменица” објашњава Ристић.

Да је власт погођена овим гестом потврђује и чињеница да су на званичној страни Општине Куршумлија на Фејсбуку, уклоњене све фотографије звездана Ристића са тог догађаја.

“То онда значи да нисам ни био. Избрисали би и споменицу коју су ми доделили само када би могли” изјавио је Ристић који овај потез види управо као потврду онога што је рекао, да се ради о злоупотреби ратних ветерана за потребе политичке кампање СНС.

Како је догађај био локалног карактера, Ристић није очекивао реакцију јавности до које је дошло. Делимично и због тога што је сваки део земље Србије ван Београда маргинализован у медијима а нарочито је то случај са југом Србије.

“Оволику пажњу нисам очекивао. Драго ми је да се видело у народу тиња оно право” истиче за портал “Косовска истина” Ристић који и сам пријатно изненађен реакцијом медија и народа на његов потез.

Ово је био најјачи потрес који се напредњачкој власти догодио за све време владавине на оваквој врсти јавних догађаја. Отишло се дотле да је већ истог дана реаговала и полиција.

Медији су пренели да је Ристић одмах приведен у полицијску станицу, што је наведено и у званичном саопштењу МУП-а тим поводом, међутим за портал Косовска истина Ристић наводи да се то није догодило.

“Тврдња МУП-а да су ме позвали телефоном није тачна. Имао сам два пропуштена позива од инспектора који је ангажован на случају а касније су дошли кући. Сам однос полиције је био коректан и професионалан” објашњава Ристић који не зна зашто је у саопштењу наведено, ни ко је обавестио медије о томе да је приведен.

Полиција је разговор обавила по налогу надлежног Основног јавног тужилаштва коме је извештај и предат.

“Тужилаштво тренутно разматра да ли у ономе што сам урадио има елемената кривичног дела изазивање панике и страха. Ако то није урадио Александар Вучић када је рекао на националној фреквенцији да ће нам гробља бити мала (током Ковид пандемије) или сталним понаваљањем да ће доћи до рата и ће мајкама деца бити враћана у ковчезима, ваљда нисам ни ја” сматра Ристић.



Звездан Ристић из Куршумлије је ратни војни ветеран у чину подофицира, отац је шесторо деце, незапослен и без пензије. Ипак, то га није учинило слабим нити га је поколебало да се придружи власти како би прехранио породицу. Остао је доследан својим принципима и на супротној страни од власти за коју у више наврата јавно наводи да је издајничка и криминална, а своју борбу за бољу Србију и очување Косова и Метохије наставио је на свој начин. У локалном парламенту скупштини општине Куршумлија одборник је испред “Покрета Љубав, вера, нада и заменик је председника тог Покрета, Немање Шаровића.

Поред тога оснивач је и један од аутора сајта “Куршумлија без цензуре” који објављује вести о баханалијама и незаконитим радњама локалних властодржаца, махом чланова странке Александра Вучића.


* * *



КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 


 

Пратите нас на FacebookTwiter или Instagram



https://www.gmail.com/maksimovicivankim@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завршетку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.

Рођен је и живи на Косову и Метохији.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине