Вести:

Tuesday, November 28, 2023

Душан Обреновић после вишемесечне торутуре у албанском казамату, пуштен привремено на слободу

Tuesday, November 28, 2023 | Уреднички колегијум 0

Душан Обреновић после вишемесечне торутуре у албанском казамату, пуштен привремено на слободу

Душан Обреновић, који је ухапшен још 29. маја у Звечану, јуче је пуштен на слободу уз кауцију.

Душан Обреновић, који је ухапшен још 29. маја у Звечану, јуче је пуштен на слободу уз кауцију.

Његов адвокат Предраг Миљковић каже да је Обреновићу мера притвора замењена мером јемства и он је, након што је предложени износ исплаћен, из затвора у Подујеву стигао кући у Косовску Митровицу.

Обреновића су, током задржавања у притвору, у више наврата брутално претукли припадници тзв. "Косовске полиције", а након одређивања притвора, пребачен је у затвор у Подујеву.

Обреновић је ухапшен пре избијања нереда у Звечану 29. маја, под оптужбом за напад на припаднике Кфора и Косовске полиције.

Такозвани "Суд" при системуи шиптарских сепаратиста у Приштини му је 30. октобра продужио притвор за још два месеца, што је било четврто продужење притвора.

"После шест месеци данас је Специјални суд усвојио и донео решење којим се Душану Обреновићу замењује мера притвора, мером јемства. Ми смо данас тај предложени износ положили и ја сам данас око 16 сати отишао у Подујево и коначно, условно речено, преузео Душана Обреновића и довео га у његову родну Косовску Митровицу", рекао је Миљковић.

Адвокат истиче да је Обреновићево пуштање на слободу било веома емотиван тренутак.

"Ово је предмет који је био веома захтеван и биће вероватно. Драго ми је што је он коначно са својом сестром. Знам колико су људи били уз њега и захвални смо свима на помоћи и подршци коју су нам пружали свих ових шест месеци", истакао је Миљковић.

Обреновић је приведен кад и Радош Петровић, близак "Српској листи". Иако су приведени без обзира на то што постоје докази да нису ни на који начин учествовали у нередима 29. маја у Звечану, јер их је Кфор одвео 20 минута пре него што је све почело, они су задржани у притвору.

Петровић је пуштен након неколико дана а Обреновић је прошао кроз прави пакао да би изашао тек на делимичну слободу.
 

* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине