Вести:

Sunday, October 29, 2023

Заставе између К. Митровице и Звечана нису поскидане али би народ да скине Куртија и Радоичића са грбаче (ФОТО)

Sunday, October 29, 2023 | Уреднички колегијум 1

Заставе између Косовске Митровице и Звечана нису поскидане али би народ да скине Куртија и Радоичића са грбаче (ФОТО)

На Телеграм каналима и друштвеним мрежама синоћ је објављена вест о "скинутим српским заставама" крај пута Звечан - Косовска Митровица, која се затим брзо проширила.

На Телеграм каналима и друштвеним мрежама синоћ је објављена вест о "скинутим српским заставама" крај пута Звечан - Косовска Митровица, која се затим брзо проширила.

Услед страховитог таласа издаје новинарске етике истављања у службу политичарима зарад "шаке долара", народ је с правом изгубио поверење у водеће медије и почео да се "информише" путем друштвених мрежа и Телеграм канала. једног од разлога јесте искреност људи који јављају о одређеним догађајима али опасност представља честа појава дезинформација и погрешно схваћених, делимичних, података.

Тако је јављена и вест о томе да су "поскидали српске заставе" на делу пута између Косовске Митровице и Звечана.

КМ новине су одмах изашле на терен како би испитале шта се десило. Доносимо фотографије настале убрзо након објављене поменуте вести.




Као што може да се види на фотографијама, један број застава недостаје. Међутим, наш новинар је разговарао са више људи али нико није уочио било какав покушај скидања застава, чак ни они чије је радно место уз сами пут о коме је реч.

Скидање застава од стране изгредника, острашћених албанских екстремиста, није могуће јер су заставе подигнуте на висину од око десетак или више метара па је пењање без опреме уз метални стуб или бандеру, посебно нестручном лицу, неизводљиво. Нарочито је неизводљиво у већем броју случајева јер више застава недостаје.

  • КМ новине раде у ограничемо обиму, прочитајте више о томе: КЛИК↗

Исто тако, заставе недостају на појединим местима па није логично да би неко скидао заставе насумично а не редом. Дакле, искључени су екстремисти.

Поред тога, ова деоница пута је изузетно фреквентна па је и то фактор који онемогућава такве покушаје.



На видео снимку који је објављен двбојица Срба разговарају и један од њих се пита како су се попели на ту висину а други одговара "имају возила са корпама" и да су то вероватно радили преко ноћи.

Комуналне службе свакако поседује возила са крановима и корпама за раднике за рад на висинама али такве службе, на жалост, више неће радити преко ноћи. Ускоро ће бити годину дана од како је "Српска листа" по налогу Александра Вучића изашла из квази.институција у систему тзв. "републике Косово". На њихов, а у ствари исто тако Вучићев налог, службу су напустили и Срби припадници тзв. "Косовске полиције". Цивилна заштита је расформирана још раније док се над преосталим Србима врши страховит притисак да трпе и да с еповинују смерницама косовских сепаратиста.

Тако да више нема никога ко би спречио комуналну службу да скине српске заставе уколико би то сепаратисти желели. Срби на Косову и метохиј ису у потпуности издани и остављени на цедилу а такви не могу да се супроставе вишеструко јачим, до зуба наоружаним и тренирам "специјалцима" из редова сепаратистичких оружаних јединица.




Шта се десило са заставама за сада се поуздано не зна. неки верују да су пале јер је ових дана дувао ветар, други мисле да су из преосталих српских институција скинули уколико су се поцепале, да би их заменили, трећи једноставно не знају али не мисле да их је неко намерно скидао...

Овакве "вести" треба са пажњом преносити како се народ не би узнемиравао нетачним информацијама јер су сви под огромним притиском. Свака реч значи утеху или клонулост. Све што се дешава већ одавно погубно утиче на преостале Србе али њихов дух није много променило. Док је наш новинар својом камером бележио места на којима недостају заставе, будући да је била субота увече око поноћи, саобраћај је био прилично прометан. Више њих је застало да га упита да ли му треба помоћ јер су помислили да је застао неко услед квара на аутомобилу.

Велики број младих, неки од њих сами, неки у друштву па чак и парови, нудили су своју помоћ. Када су сазнали шта се дешава поздравили су и продужили даље.

А неки од њих су имали и упутства за то како би извештај требао да изгледа: "напиши да је Курти лопов! И Милан Радоичић" и настављали пут барем до некле олакшани јер су гласно изговорили оно што им је на срцу. за овдашњи народ између ове двојице нема разлике. И један  идруги зарађују на њиховој муци и загорчавајући им животе.

Срби на Косову и Метохији су данас остављени на цедилу како би њима могло да се манипулише и да се над њиховом тешком судбином сакупљају политички поени. Тај се терет не носи са лакоћом али ведрина и борбеност нису напустили храбре и часне Србе са Косова и Метохије. А није ни нада која им улива веру да ће доћи тренутак да отресу криминалце и злотворе и са једне и са руге стране и да наставе или коначно започну миран живот као своји на своме, што Срби на Косову и Метохији и јесу.


 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. И ја сам мишљења да је поскидано са наше стране...

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине