Вести:

Saturday, September 2, 2023

Декларацији из Атине све огољеније показује издају свих националних интереса Србије

Saturday, September 2, 2023 | Уреднички колегијум 0

Декларацији из Атине све огољеније показује издају свих националних интереса Србије
На, наводно, неформалном састанку у Атини договорени су циљеви који су темељно противни Србији а са њима се сложио и Александар Вучић.

На, наводно, неформалном састанку у Атини договорени су циљеви који су темељно противни Србији а са њима се сложио и Александар Вучић.


На састанку су учествовали представници Грчке као домаћина, затим Србије, тзв. Северне Македоније, Молдавије, сада већ бивше Украјине, Хрватске, Црне Горе као и представник косовских сепаратиста.

Иницијатора и поглавара скупа, ЕУ, представљале су председнице Европског савета и председница Европске комисије Шарл Мишел и Урсула фон дер Лајен.

Како је до овог састанка дошло сазнајемо тек путем про-форме медијских извештаја који за циљ имају прорачунато (дез)информисање јавности али се по објављеној Декларацији може са сигурно закључити да се ради о збијању редова ЕУ у рату који преко Украјинаца воде са Русијом.

Украјински неонацисти тренирају цивиле за борбу против Руса.
 
Већ самим описом да се ради о "неформалном састанку лидера Европске уније са представницима земаља Западног Балкана, Украјине и Молдавије" (не и лидерима иако су махом учествовали премијери и председници, јер ипак је то "источни блок") видимо да је реч о састанку на коме су једни (лидери) наметали интересе сопствених земаља представницима држава као и квазидржава потпуно илегалног профила попут НАТО творевине Косова (и Метохије) а који од тако острашћене и насилничке политике неће имати ништа осим штете, и то дугорочне па и историјске.

Богатство Европске уније огледа се у разноврсности територија које су откинуте од српске земље!

На том је састанку закључено да је потребно да се "заокружи визија ЕУ обогаћене Западним Балканом, Украјином и Молдавијом." Дакле, речено је оно што је поновљено толико пута а да се у том смеру није начинио ни корак управо од Европске уније која свој положај користи искључиво да поставља услове и економски дословце пљачка земље кандидате. У неку руку то и није нужно лоше јер, барем што се тиче Србије, народ је огромном већином против придруживања ЕУ. Проблем чини власт коју после 5. октобра 2000. године у Србији без препрека инсталира ЕУ, односно, преко ње Америка. То је разлог основне пропасти државе Србије за последњих 20-так година јер је реч о негативној селекцији представника и вршилаца власти илити, народски речено, бирани су најгори међу најгорима. Данас више није потребно ништа да би се то и голим оком видело, потребно је видети како изаћи из зачараног круга у коме се ресурси али и територија Србије брутално круни.

Вратимо се поменутом догађају. На њему је усвојена заједничка декларација у којој се наводи се да је "на неформалном састанку у Атини подвучена потреба за обновљеним и поново фокусираним процесом проширења који је опипљив и кредибилан, без пречица до успостављених услова" стоји у саопштењу објављеном на сајту грчке владе.

Већ је традиционална појава да се политичке силеџије ЕУ не устручавају да покажу своје ниподаштавање представника поменутих земаља па тако стоји да је процес проширења "опипљив и кредибилан" а да је претходно "подвучена потреба за обновљеним и поново фокусираним процесом проширења". Видимо да се без увијања наводи да је "кредибилан и опипљив" процес који је тек обновљен (иако се не каже када је обновљен нити зашто је уопште прекидан). 

Наравно, процес коче једино "реформе" које се протежу у недоглед и које никако да буду коначно дефинисане и извршене. Напомињемо да се истовремено исти тај процес унутар саме Европске уније назива "унапређивање" и "изградња" друштва! А то је само почетак јер, гле чуда, уопште се не ради о процесу проширења ЕУ већ о нечем другом... Погађате и о чему.

Тако ЕУ саопштава да "чврсто верују да је 20 година након самита у Солуну и у светлу нове геополитичке реалности, време да се усвоји храбар и амбициозан крајњи циљ који ће послужити као водич, инспирација и оквир. Руска инвазија на Украјину је кључни моменат за Европу, која ствара нови ниво свести о заједничким принципима, јединству и заједничкој будућности унутар ЕУ.

Европска унија систематски понижава овај део европског континента задајући му при том најтеже задатке док не престаје да га црпи и пљачка на сваки могући начин. Сада траже да се и они прикључе њиховом безумном рату који може једино невоље и зло да им донесе и ништа друго.

Већ из увода јасно видимо да је реч о насилном (приморавање представника земаља, попут Александра Вучића чије пљачкање државе и грађана западним агресорима пружа могућност да га уцењују за сваку њихову потребу и уништавање Србије) прегруписавању земаља у рату који НАТО и ЕУ против Русије већ увелико воде. 

Даље се наводи како је "ово критичан тренутак за безбедност, мир и стабилност нашег европског континента. Срушени су закони и принципи који су тако дуго доприносили стабилном и предвидивом европском безбедносном поретку и поново смо сведоци испољавања деструктивних ефеката ревизионизма"!!!

Бестидно, бескрупулозно, етички криминално, дипломатски свесно дилетантски! Ово нам поручује Европска унија која је управо на принципима Међународног права у односу према Србији погазила све валидне законе и принципе и то не да би успоставила мир него да би изазвала и продубила ратове на простору бивше Југославије! То је учињено претходно жестоким ревизионистичким нападима на историјску улогу Срба и Србије како би се створило правдање у јавности за издају некадашњих савезника у рату против нациста која је већ била испланирана и до танчина  спремна за спровођење! Све то наставило се још снажнијим прљавијим, бруталнијим ревизионизмом, анти-српском кампањом, сатанизацијом Срба која траје до наших дана, а што је све резултирало хиљадама мртвих и најобимнијим геноцидом над српским народом како историја памти, имајући у виду да су у том злочиначком подухвату све земље Запада биле удружене!


Што се самог ревизионизма тиче, нужно је напоменути да су га спровеле управо Европска унија, додуше као подређена америчким интересима и моћи која је стајала иза свега до данас, и ништа мање Велика Британија како би се оправдано могло рећи - њена патолошка мржња која је, уосталом, основа сваког политичког "излета" Уједињеног краљевства ка слабијима, због чега је та држава на врху листе геноцидних земаља а следи је Америка која је, на крају, њен политички пројекат. Немачка није пропустила прилику да у једном веку изврши и трећи геноцид над Србима а ни Француска се није сетила својих манира, вероватно зато јер су они иначе лицемерни образ једне перверзне политичко-криминалне фаланге, ништа мање геноцидне само да је имала моћ какву су имали њени ривали, претходно поменути.

Зар није ревизионизам ако се у агресију и војно-политички злочин ничим изазваних НАТО-а и Америке, укључи и Немачка као један од агитатора? Шта је ако није ревизионизам да се Србија кида по шавовима које је зацртала нацистичка Немачка у Другом светском рату? Ревизионизам је када се Русији одузме право да се против (нео)нациста у Украјини бори а да неонацистима пружи савезничка помоћ и подршка!  Но, врхунац овог прљавог ледног брега је аболирање и поновно бирање за савезнике Хрвата и Шиптара, старих и доказаних колаборатора нациста и фашиста у Другом светском рату а против Срба који су подигли први устанак у Европи поробљеној од нациста! Осим њих активирани су управо украјински као и националисти из Молдавије, земаља нацистичких колаборатора попут хрватских Усташа! Ако ово није ревизионизам, онда он и не постоји!

За Србију је посебно занимљиво оно што се даље наводи у тексту где се изражава "непоколебљива подршка независности, суверенитету и територијалном интегритету Украјине унутар њених међународно признатих граница, заснованих на вредностима демократије и владавине права".

Заиста, Европска унија и земље које негују модерне западне вредности, упорно намећу питање јесу ли они остали део примитивног, варварског света, мрачног средњег века које је изродиле многе моралне изопачености, укључујући управо идеје нацизма и фашизма(!), а на чијим" стваралачким" крилима и данас лебди друштво европских народа заробљених у политичком пројекту Уније или су, поврх свега тога, претекли све бруталне, помахнитале, разуларене идеје и пројекте антихришћанске Европе коју су још у давна времена несрећни црни народи Африке назвали "бела демонија"? Било би добро да нас нешто разувери у то али таквог материјала за сада нема.

Док говоре о украјинском територијалном интегритету и међународно признатим границама, истовреме кроје међународно признате границе Србије по сопственој вољи!

Дакле, Европска унија "непоколебљиво подржава независност, суверенитет и територијални интегритет Украјине унутар њених међународно признатих граница, заснованих на вредностима демократије и владавине права" на састанку коме присуствује Александар Вучић, председник Србије, државе чију независност, суверенитет и територијални интегритет унутар њених међународно признатих граница, невиђеним кршењем међународног права разара баш та иста Европска унија у том истом тренутку???!

Само је ово довољно да свако, без икаквог изузетка - свако ко заступа прикључивање Србије оваквој (а друге нема) Европској унији, буде проглашен особом непријатељских намера према Србији и њеним основним националним интересима!

А повода има још, на пример, у самој подршци која је на састанку изражена уз захвалност
 "за искрене напоре председника Украјине Володимира Зеленског да постави принципе мира у складу са Повељом УН, у својој формули мира. Такође смо поздравили напоре Генералне скупштине УН да промовише свеобухватан, праведан и трајни мир у Украјини. Сложили смо се да не може бити некажњивости за ратне злочине и друге злочине као што су напади на цивиле и уништавање инфраструктуре и сви одговорни морају одговарати", наводи се у тексту декларације.

Још једном избија крајње лицемерје и из овог пасуса декларације из Атине! Наиме, управо је Зеленски, уз подршку и наговор ЕУ, саботирао Минске споразуме који је водио мирном решењем кризе у Украјини. И то кризе коју је изазвао управо украјински режим након крвавих догађаја на Мајдану које су директно водиле и њима управљале Сједињене америчке државе преко свог амбасадора, дипломата и представника Вашингтона у Украјини! Дакле, Вашингтон је као сваки пут када би желео да изазове рат у некој земљи, организовао и подстакао крваве грађанске сукобе у којима се бори, како се то већ одавно каже, до последњег Украјинца, или становника било које земље коју су окупирали ради безочне пљачке ресурса и осигуравања својих илегалних циљева у смеру глобалне контроле човечанства. То и јесте разлог зашто у Украјини нема мира!

Најважније од свега је то да се каже како "не може бити некажњивости за ратне и друге злочине као што су напади на цивиле и уништавање инфраструктуре" док се систематски и упорно прећуткује чињеница да су руску војну акцију изазвале присталице неонацистичког режима у тој земљи бројним злочинима, нападима и зверствима над цивилима руског порекла а такође држављанима некадашње Украјине! За њихове злочине очигледно не постоји кажњивост, напротив, они добијају безрезервну подршку европских иамеричких ратних лешинара.

То се одлично може видети из енормне количине помоћи коју Америка и ЕУ прослеђују Украјини управо са циљем да се рат настави док дипломатских напора у правцу проналажења мирног решења - нема ни у назнакама што је од Украјине начинило највећу свестку перионицу прљавог новца у којој се као детерџент користи искључиво свежа крв несрећних Украјинаца.

Тако ће лицемерни запад, кроз уста ЕУ, испљунути најоштрије осуде против руске стране не би ли наставили рат а не како би га зауставили. Тако истичу да је "Солунски самит пре 20. година признао да Западни Балкан припада Европској унији". Да, овај Западни Балкан који никако да постане део те ЕУ која га као свој признаје!

Како у нескривеном маниру надобудних тирана зликовачких намера, за какве смо веровали да једино у филмовима и романима постоје, у Декларацији наводе да је "ескалирајући агресорски рат против Украјине открио хитну потребу за снажном, отпорном и инклузивном ЕУ као каменом темељцем мира и просперитета између наших народа у овим тешким временима(!!!)

Наглашено је још да Западни Балкан, Украјина и Република Молдавија, које су географски суседне државама чланицама ЕУ, имају заједничко европско наслеђе, историју и будућност дефинисану заједничким приликама и изазовима. Као стратешко улагање за мир, безбедност и стабилност у Европи, важно је да ови региони буду прихваћени као пуноправни чланови европске породице", безобразно се закључује у тексту Декларације за коју се каже да је "заједничка" а у ствари је очигледно диктирана и састављена у ратнохушкачким центрима ЕУ и Америке.


Руска војна акција у Украјини представљена је као агресија од стране оних земаља које редовно ангажују своје војске у некој од агресија! Наравно, као што је био случај са Србима на простору бивше СФРЈ од Хрватске до Косова и Метохије где се насиље проузроковано агресијом НАТО/САД/ЕУ и дан-данас одвија на територији јужне српске покрајине не само некажњено већ у потпуности осмишљено и контролисано управо од земаља које су донеле и усвојиле ову Декларацију! Нељудски, демонизовано баш попут анти-српских кампања током 90-тих, запад сопствену кривицу приписује другоме који је принуђен да се од подмуклих потеза злочинаца брани при том га најтеже сатанизујући док сам све дубље тоне у сопствени муљ који се накупио над крвљу коју немилсордно проливају широм света не обазирући се нити на законе, нити на то да су људи они које нападају па ни они сами који нападају! Ово последње с правом највише од свега.

Подсетимо, руска војна операција у сада већ бившој Украјини, испровоцирана је украјинским осмогодишњим бруталним злочинима и зверствима над цивилним становништвом руског порекла. Стрпљиво преко сваке мере, Русија је ћутала и тражила прекид оружаног сукоба као и право на повратак онога што јој је отето, не онога што она жели било коме да отме. Тек под претњом да ће НАТО у екс-Украјини инсталирати далекометне ракете које би за неколико секунди могле да погоде саму Москву, Русија је била принуђена да спречи проширење претње по безбедност сопствене територије и цивилног становништва због чега је и покренула акцију денацификације Украјине.


Управо препознавање и обзнањивање неонацистичке природе овог сукоба у центар је погодило саму Европску унију али и Америку које су, будући заражене овим вирусом попут беснила, саме означиле и сврстале себе у ред за денацификацију након Украјине. Ипак, Русија није агресор, она не напада друге већ се од других брани. Колико год безумно звучало, Запад ће на крају, како се чини, по денацификацију доћи у Русију сам као што болесник одлази код доктора да би се излечио а не чека да доктор дође њему.

Желимо им успешан опоравак и брзо оздрављење!

Уреднички колегијум
КМ новина



 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине