Вести:

Saturday, June 10, 2023

Радуловић на Хилову ''Србију запада'': Србији суверенитет на КиМ па разговори о свему осталом

Saturday, June 10, 2023 | Уреднички колегијум 0

Радуловић на Хилову "Србију запада": Србији суверенитет на КиМ па разговори о свему осталом Реагујући на дрску и понижавајућу изјаву америчког амбасадора Кристофера Хила, да Србија треба да "промени правац и потпуно приђе западу" председник ДЈБ, Саша Радуловић реално одговорио - "први корак враћање суверенитета Србији на КиМ"

Реагујући на дрску и понижавајућу изјаву америчког амбасадора Кристофера Хила, да Србија треба да "промени правац и потпуно приђе западу" председник ДЈБ, Саша Радуловић реално одговорио - "први корак враћање суверенитета Србији на КиМ"
Саша Радуловић


Амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил, већ навикнут да Србијом шета, коментарише је и управља као да је његова лична прћија а не земља домаћин чије гостопримство због подршке албанском тероризму 90-тих није ни заслужио, изјавио је јуче како се нада да људи „разумеју суштински концепт који подразумева да Србија потпуно промени свој правац и потпуно приђе Западу“.

Оснивач и председник странке Доста је било - ДЈБ, Саша Радуловић, одговорио је трезвено и крајње реално. Радуловићев одговор преносимо у целини:


Први корак је враћање суверенитета Србији на Косову и Метохији. Србија се обавезује да неће правити грешке из 80-тих и 90-тих, да неће третирати Албанце као грађане другог реда и да ће им омогућити пуно поштовање највишег степена аутономије у Заједници албанских општина.

А онда можемо разговарати о свим осталим стварима. Нама је и противправно бомбардовање 1999. јако важна тема, али ништа није важније од Косова и Метохије.

Срби не мрзе Американце иако сте се много огрешили о нас. Постоји начин да се то исправи. Он почиње од првог корака. Надамо се да размишљате о њему. Чини нам се да видимо неке помаке.

Наш вишевековни непријатељ је Немачка (не народ већ политика њихове државе која би да колонизује наш простор). Сада се не зове Немачка, већ ЕУ, али то је исто за Балкан. Два пута до сада у историји смо се нашли на теми Немачке и интереси су нам се поклопили. Ако се та тема појављује трећи пут, ви знате која је једина земља у овом делу Европе на коју можете рачунати. Али прво иде први корак.





* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине