Вести:

Monday, January 2, 2023

Око 25.000 људи се одрекло сепаратистичких докумената за пет година

Monday, January 2, 2023 | Уреднички колегијум 0

Око 25.000 људи се одрекло косовских докумената за пет година Око 4.700 становника Kосова и Метохије одрекло се такозваних "косовских (сепаратистичких) докумената" током 2022.

#Косово #Метохија #Србија #ЕУ #Грађани #документа


Овај број је нешто мањи него годину дана раније а у такозваном "министарству унутрашњих послова" шиптарских сепаратиста кажу да је главни разлог забрана двојног "држављанства" у различитим земљама, углавном у ЕУ, где су мигрирали многи грађани Kосова и Метохије, наводи Индексонлине.

Према подацима шиптарских сепаратиста, од 1. јануара до 19. децембра, број оних који су се одрекли лажног држављанства мртворођене НАТО творевине на КиМ, нешто је мањи него у истом периоду 2021. године, пише "Данас" позивајући се на "KоССев".

Оба ова портала су жестоки медијски заступници албанског сепаратизма на Косову и Метохији што по Кривичном закону Републике Србије представља кривично дело непријатељске пропаганде. Наиме, они свесно и са намером да појачају утисак о некаквој "државности" шиптарских сепаратиста на простору јужне српске покрајине без икаквих назнака да се о илегалним органима, квази-институцијама и њиховим нелегалним представницима, преносе називе као да је реч о потпуно легитмној и легалној "држави" или службама. Новинарски позив неће моћи да их заштити пред Судом јер он не подразумева очигледно кршење закона иако пружа извесну слободу изражаавња. Она се, ипак, не односи на слободно кршење Кривичног закона и Устава државе Србије, нарочито у погледу одрицања од државног суверенитета и интегритета што они упорно чине. Да поменемо и то да су оба портала финансирана новцем страних влада, пре свега америчке и британске као и разним НВО каналима који такође промовишу шиптарске интересе у Србији.

Што се тиче појаве одрицања шиптарских сепаратистичких докумената, такозвана "портпаролка" илегалног "министарства унутрашњих послова" сепаратиста са КиМ, Нора Фетоши, говорила је за Радио Kосово о броју грађана који су се из различитих разлога одрекли лажног "држављанства".

Командант Шиптарских терориста у терористичкој организацији Исламска држава Ирака, Лаврдим Мухаџери иначе из Качаника, похвалио се на интернету бајрамским клањем заробљеника али итакозваним "пасошем Косова". Нема информација да му је он због тога одузет.

„Од 1. јануара до 19. децембра 2022. године 4.708 лица ослобођено је (тзв.) 'косовског држављанства'. Од тога 2.346 мушкараца и 2.362 жене.

Према њеним речима, у истом периоду 2021. године статуса лажног "држављанства" ослобођено је 4.787 особа.

Фетоши наводи да су разлози због којих се људи одричу тих докумената то што многе земље Европске уније не дозвољавају двојно држављанство, укључујући и неке земље које нису део ЕУ.

Сведоци смо последњих година да издајничка влада Александра Вучића на много начина присиљава Србе да се "интегришу", односно асимилирају у нову, вештачку и непостојећу "нацију" такозваних "Косовара". Тако је, нарочито на северу КиМ где то није било неопходно, управо Вучићева влада приморала Србе да добаве таква документа условљавајући их голом егзистенцијом, власништвом над имовином, слободом кретања и тако даље, и тако даље... За то исто време, према подацима сепаратистичког "министарства унутрашњих послова", од 2017. до краја 2021. лажног тзв. "косовског држављанства" одрекло се око 25.000 људи.

Пре него што је то отворено почео да чини Вучићев режим, потребно је подсетити на језгро издаје које се угнездило међу америчкој влади послушним монасима те су под вођством тренутног игумана Саве Јањића, тамошњи монаси међу првима, још 2013. године, јавно затражили ова документа. 

Сава Јањић довео монахе Дечана, након отворене издаје СПЦ и пуча који је извршен у ЕРП, да постану и званични грађани тзв. "републике Косово".

Управо је то један од разлога због су узурпатори ЕРП, као и остатак СПЦ, ћутали током барикаде као и на "институционално" насиље шиптарских сепаратиста над Србим јер, како народ каже, врана врани очи не вади.



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине