Вести:

Sunday, March 6, 2022

НП ''Отаџбина'': Време политичког флерта за Александра Вучића се примакло крају

Sunday, March 6, 2022 | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Време политичког флерта за Александра Вучића се примакло крају Гласање у Генералној скупштини УН српске делегације о осуди агресије Русије на Украјину је класичан пример политичког флерта Александра Вучића или боље рећи политичког шибицарења.

Вучић са представником америчке администрације.


Председник Србије још каже да Руси немају потребе да се љуте на овакву одлуку Србије јер је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији. По обичају, председник Србије лаже. Српски народ би рекао, као пас. Санкције Русији нису увеле ни Белорусија, ни Грузија, ни Јерменија, ни Азербејџан, ни Казахстан, ни Турска. У намери да испегла ову своју непопуларну одлуку председник се бави суморним прогнозама за Руску Федерацију. Каже да ће на основу члан 6 повеље УН Русију избацити из Уједињених нација.

Председник опет лаже. Заиста је чудно да најбољи студент права у историји београдског правног факултета, како воли сам за себе да каже, не зна да Савет безбедности чија је Русија стална чланица даје предлог о пријему и искључењу појединих чланица из УН. И Сергеј Лавров и Ентони Блинкен министри спољних послова Русије и Америке кажу да је избацивање Русије немогућа мисија.

Председник Србије иде још и даље. Наговештава онда да Кина неће ставити вето на Резолуцију 1244 СБ што значи да ће Косово постати независна држава. Баби се снило, што јој срцу мило. Последњих дана сведоци смо просто кукњаве, цвиљења, запомагања, очаја председника Србија над наводним притисцима западних земаља да Србија заузме негативан став по питању Руске Федерације. Имајући у виду гласање на Генералној скупштини УН изгледа да је тај притисак уродио плодом. Похвале земаља Квинте Александру Вучићу одмах су уследиле. Очита је чињеница да САД и ЕУ није довољна попустљивост по питању Косова и Метохије од председника Србије, или боље рећи издаја и предаја јужне српске покрајине у чему је председник Србије убедљиво најбољи, него им је битније да Србију одвоје од Руске Федерације. Западу је данас важнија Русија него српска јужна покрајина.

Председник Србије се током своје десетогодишње владавине надао да ће моћи перманентно да флертује. Од Руске Федерације је добио одликовање Александра Невског као велики русофил, од Кинеза бројне економске и личне привилегије а од стране Запада дозволу да може да по земљи Србији туче, бије, пљачка, краде спајајући мафију и државу у једно где је он председник обе фракције, и државе и мафије. Заштита Ангеле Меркел била је присутна скоро деценију његовог владања. Заузврат, Западу је све што се од њега тражило по питању КиМ давао. Демонтирао је институције српске државе у јужној српској покрајини. Препустио Албанцима, као да су му род најрођенији, и телекомуникације и енергетику и све друго што су од њега захтевали. Створио класичну државну границу унутар државе Србије. Остало је још да потпише признање самопроглашене републике Косово. Нема сумње да би и то урадио само да остане на власти.

Време флерта за председника Србије је дошло до краја. Мора да се изјасни. Рат у Украјини пао му је у незгодно време. Да се он десио једно два месеца касније, да није избора у Србији, председник Србије знао би како да се одлучи. Русима би сигурно увео санкције. Овако, уочи избора, на овакав корак због русофилског гласачког тела тешко да може тако да поступи.

Ђаво је дошао по своје. Јер ко са њим тикве сади, о главу му се разбијају. Председник Србије је заборавио једну ствар. Да има велике обавезе према ЕУ која га је довела на власт. А ако те обавезе не испуни, казне су јако велике. Зато и кукање, и цвиљење, и јадање, и запомагање. Да му нисмо у кожи.



Косовска Митровица
06.03.2022. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“




* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине