Вести:

Saturday, June 24, 2017

На Западу ништа ново

Saturday, June 24, 2017 | КМ новине 0

Јасна Кривокапићева, На Западу ништа ново Замислите да имате веома јаку главобољу. Врло јака мигрена, која вас ломи. Сваки Божији дан.

#Zapad, #rat, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #teroristi, #Makedonija, #pretnja, #Mir, #Ubice, #Jasna, #Krivokapiceva, #las, #Vegas, #KM, #Novine, #KM_Novine,
Рат на Косову и Метохији


















Пише: Јасна Кривокапићева



Трпите, пијете таблете, трпите и даље, али на крају одете код доктора који вам поставља дијагнозу - "рак". Тумор мозга. Шта ћете урадити са тим: наставићете да пијете лек против болова или ћете затражити од доктора да вам отвори лобању и, док свирате гитару (јер доктор током операције тако проверава да ли вам је здрави део мозга дотакнут), одстрани тумор? Већина ће, вероватно, захтевати операцију.

И док нормални пацијенти тражи од доктора да их излечи, владе Србије, Македоније и Црне Горе, уместо одстрањивања тумора званог "Република Косово", узимају лекове потив болова од лажних лекара ЕУ. Разлози за то могу бити различити. Чињеница је да се на једном телу Балкана налази малигни тумор, чији третман мора бити хируршки, уз помоћ Војске Србије и Македоније, а не уз помоћ пилула у виду продужавања мандата немачком Бундесвер контигенту КФОР-а за још годину дана.

Међутим, ЕУ, САД и друге међународне "власти" и даље траже употребу тог лека. Резолуција 1244, која је обележила повлачење Србије у првом рату на Косову (аутор сматра да је то једини начин за именовање овог сукоба), свезала је Србији руке и стопала. Сада на Косову и Метохији постоји неколико контигената земаља ЕУ, њихових цивилних управа и других организација, чије је значење било чак неважно 1999. године јер овде нису ни постојале.

ЕУ је добро упозната са очувањем тренутног статуса кво такозване "Републике Косово" вероватно једино кроз њено присуство. Једини начин да се пацијент присили на употребу таблета, јесте ако га убедите да не иде на операцију. Само на један начин може бити допуштено да се тумор даље шири, инфицирањем здравих можданих ћелија.

И постоји још нешто што се може заразити. Црна Гора већ пет година не може да се договори по питању "границе". Македонија живи 16. година у очекивању новог рата. Раније, током 2001. године, од појаве новог Косова, Македонију су спасила два хеликоптера са украјинским пилотима. Сада, у условима грађанске поделе и претње грађанског рата, неће бити довољно ни десет. Албанци, поштујући све законе животињског света по Дарвину, покушавају да преотму све расположиве резерве хране у својој околини. И хоће, пре или касније.

Али, кога је за то брига? Нити УН нити ЕУ нису заинтересоване да се супротставе ономе што се дешава. За њих "стабилност" значи да ће "увек бити тако", према сва три Њутнова закона. Међутим, политика није физика. А када почне други рат за Косово, никакви изговори у стилу "На западу ништа ново" неће бити у стању да их одврате од тога.



https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Јасна Кривокапићева   l     Контакт


Рођена је у Брчком 1985. године. Дипломирала је Историју.

Након погибије оца током операције "Коридор" јуна 1992. године (16. Крајишка моторизована бригада) у потрази за бољим животом и миром, њена мајка доноси одлуку о пресељењу у САД, Лас Вегас, где и данас живе.

Упркос чињеници да је као врло мала почела свој живот у Америци, њен осећај о прпадности српском народу није умањен и данас је врло снажан због чега је нарочито поносна.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине