Вести:

Sunday, June 18, 2017

Политичару тзв ''републике Косово'', Александру Јаблановићу, сметају српска документа!

Sunday, June 18, 2017 | КМ новине 0

Представници странке при систему тзв. "републике Косово" Александра Јаблановића уложили су више жалби против ОЕБС-а јер је ова мисија дозвољавала грађанима са српским документима да гласају на бирачким местима на Космету на изборима одржаним 11. јуна.

Александар Јаблановић



Такође, ова партија је тражила и да се читав изборни процес у општини Лепосавић поништи, јер се за нови посланички сазив тзв. "парламента" албанских сепаратиста у Приштини гласало са српским личним картама.

Такозвано "апелационо веће за изборне жалбе" албанских сепаратиста одбило је Јаблановићеве захтеве, јер су стигли по истеку рока. Прописани рок за жалбе "Апелационом већу" сепаратиста је 24 часа после изборног процеса, али све и да су примедбе стигле на време, Јаблановићев захтев за поништавање избора био би одбијен јер је установљено да се на квази-изборима може гласати са свим валидним документима.

На питање да ли су српске личне карте биле важећи документ на биралиштима у српским срединама на северу Косова и Метохије, Сенад Шабовић, портпарол мисије ОЕБС, која је пружала техничку подршку за спровођење избора за такозвану "републику Косово" на северу, каже да је гласање било дозвољено са свим личним идентификационим документима који су валидни, уколико се особа налазила на списку за гласање.

- Самим тим, то значи да је гласање било дозвољено и са српским личним картама. Тако је било и за протекле изборе за такозвану "републику Косово". Јаблановић у петак није био доступан за коментар.

Без мандата

Према и даље прелиминарним резултатима "Централне изборне комисије" шиптарских сепаратиста, Јаблановићева странка није освојила ниједан мандат у "парламенту" шиптарских сепаратиста са дуготрајним антисрпским деловањем које је иза себе оставило на хиљаде жртава и разорених живота а којима Јаблановић жели да се придружи.











Тачи поклања Јаблановићу место

У току дана је јављено да ће Хашим Тачи, председник такозване републике Косово, ипак угурати Александра Јаблановића у парламент.

Како из овог листа тврде, готово је сигурно да ће поменути панел, који је недавно казнио Српску листу са 25.000 евра због предизборног спота у којем се помиње Србија, прихватити Јаблановићеву жалбу, па ће се он тако наћи у парламенту.

То значи да ће Српска листа, коју је подржао и Београд, остати са осам посланика, односно девет, јер ће и представник Горанаца бити у посланичком клубу Српске, као и то да ће Александар Јаблановић наставити да буде присутан у посланичким клупама крај шиптарских сепаратиста помажући им у обављању прљавог посла око отимања Косова и Метохије.

У међувремену, Рамуш Харадинај, ратни злочинац и некадашњи  командант терористичке "ОВК", који ће рачунати на само пет посланика, почео је да обилази западне амбасаде у потрази за подршком, па се тако састао са представником Велике Британије Роријем О’Конелом, као и америчким представником Грегом Делавијем.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине