Вести:

Thursday, May 4, 2017

Милован Бркић: Уочи судњег дана

Thursday, May 4, 2017 | КМ новине 0

Председница Јужне Кореје Парк Геун Кје опозвана је 9. децембра 2016. због корупције, одлуком парламента ове земље.



















Пише: Милован Бркић, Магазин Таблоид


Врховни тужилац је затражио 27. марта ове године да бивша председница буде изведена пред суд, а потом је и ухапшена и стављена под истрагу и спроведена у затвор.

Хапшење корумпираних председника, премијера и министара је могуће у земљама које имају независне институције, као што су тужилаштво, суд и полиција. Већина одмах поднесе оставку.


Последње хапшење министара у Влади Србије, који су били у мандату, извршено је за време владавине Слободана Милошевића. Притворени су потпредседник Владе Велимир Михајиловић и министар Сава Влајковић, а умало иза браве није отишао и Радоман Божовић, председник Владе Србије. Са таквом праксом се више није наставило.

Ништа, ама баш ништа не може натерати српске министре и властодршце да поднесу оставку, због објективне одговорности. Драган Шутановац је након неколико експлозија у фабрика оружја изјавио да није у српској пракси подношење оставки!

У Обреновцу је у мају 2014. године, грешком власти, дошло до поплава у којем је цео град био данима потопљен. Премијер је рекао да је потапање Обреновца катаклизмично, да су штете библијских размера, не наводећи колико има жртава, јер их није ни било могуће побројати. Претпостављало се тада да је реч о хиљадама људи.

Ретки новинари и јавност тражили су одговорност председника Општине Обреновац Мирослава Чучковића и градоначелника Синише Малог, због пропуста у обавештавању грађана од зла које им прети.

Каква оставка, какви бакрачи. Премијер, који је и сам морао да одступи, помиловао је обојицу, а Чучковић је прешао у његову странку. Ни Мали ни Чучковић нису изведени пред суд, а да им се судило добили би доживотне казне затвора.

Већ пет година, Вучић амнестира све грешнике, преступнике и лопове који стоје иза њега. Преписни докторати - све је у реду, каже он. Он је прочитао и све је ОК. Он је врховни судија.

Убице и нарко дилери, послати у вође навијача, нису одлазили у затвор и поред правноснажних пресуда, није им суђено за убиства - тако је одлучио премијер!

Пет година живимо по ''Јеванђељу по Алеку''. По његовим правилима. А, њега не дотиче ни морал, ни закон, ни Божја правда. Е, па доста је било, кажу грађани, огорчени његовом поновном крађом гласова. Нема више лажи, нема преваре. А пет година нас је сваког дана Вучић засипао својим лажима. Није зинуо а да није слагао. Чиме Вучић може да прети грађанима? Новинама и телевизијом.

Нису само у земљи којом он влада гладни, голи и боси грађани. Гладна је и војска и полиција. Он плаћа протуве генерале, министре и уреднике који му служе. Све остало трпа себи у џепове. Захваљујући друштвеним мрежама раскринкане су све његове преваре, сурове пљачке, и његовог, брата Андреја, оца Анђелка, кума Николе и страначког картела.

Отац, син и брат


 
На Васкрс, у посети војној јединици у Јакову, Вучић је најавио да ће толерисати протесте грађана у Србији све ''док су мирни''. Онда ће интервенисати. На који начин? Да ли ће своје страначке батинаше, или оне које је по задатку послао у навијачке групе, послати да пребију грађане? Е, то тек не би било добро.

Бес грађана је незаустављив. Неко мора да пукне. По својој прилици Вучић, јер је на ивици живаца. Напашће нас. И онда је готов. Питање које тражи одговор мучи целу Србију. Да ли ће Вучић, живе главе да се извуче, па да му за све пљачке, злодела, убиства и издаје судимо? Као што Корејанци суде својој председници. Њу су са букагијама и затворском униформом извели на суд. Имамо ли снаге да Вучића спречимо да побегне, или да га његови убију, да уклоне сведока и својих злодела.

Иако је оставио иза себе пустош, картел Вучићевих заслужује поштено суђење.



Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине