Вести:

понедељак, 12. децембар 2016.

Откривен идентитет нападача на Горана Пејића, Србина са КиМ

понедељак, 12. децембар 2016. | КМ новине 0

Идентитет организатора напада на Горана Пејића, из Грнчара код Косовске Витине, који га је намамио у заседу а затим са још двојицом пријатеља претукао наневши му повреде опасне по живот, откриле су КМ Новине.

Фото: Илустрација





Шиптар који је прво намамио у заседу Горана Пејића, од кога је купио аутомобил а затим одбијао даму  исплати новац, а онда га са пријатељима претукао наневши му повреде опасне по живот, зове се Бислим Трена и житељ је оближњег села Могиле.

Бислим је радник комуналног предузећа при шиптарским квази-институцијама, тачније тзв. "општини Клокот" чији је градоначелник Срећко Спасић. Иако је Бислим "вишенаменски радник", односно некада ради као возач комуналног камиона, некада као инкасант, он се бави и многим другим пословима након радног времена, а на посао одлази и враћа се онда када он то хоће и нико од надлежних не сме да му приговори ни реч о било чему. Најчешће тргује половним аутомобилима које откупљује а касније продаје ради веће зараде. Свима је, па и полицији, познат по томе што носи оружје са собом као и по свом имиџу муџахедина, посебно по карактеристичној брадици. Широку слободу ужива захваљујући градоначелнику ове шиптарске општине, Срећку Спасићу, који је истовремено и члан "привременог органа општине Косовска Витина" при Влади Републике Србије. Наиме, заштиту Бислимију понајвише дугује јер му је његова коалиција пружила подршку чијим гласовима је Спасић постао градоначелник.

Мештани тврде да је Бислим припадник бивше такозване "Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе" и да је учествовао у терористичким акцијама у тампон зони након рата на Косову и Метохији када је такође убијено и киднаповано више цивила и полицајаца.

Ове године у његовој кући је, због нестручног руковања плинском боцом, избио пожар када му је кућа у потпуности изгорела. За свега два месеца Бислим је у потпуности обновио кућу на запрепашћење мештана и неизбежно питање одакле комуналном раднику новац за све то?

Бислим је приведен и налази се у затвору у Косовској Витини где му је одређено задржавање. Међутим, због његовог утицаја мештани страхују да ће врло брзо бити ослобођен што ће додатни појачати његово самопоуздање а он наставити да терорише локалне Србе. У прилог томе и де и чињеница да, иако је то устаљена пракса, ни националност ни пол жртве нису наведени! Такође, иако овдашњи Срби тврде да су Пејићу, кога су тукли безбол палицама, избијени и уништени бубрези, у редовном полицијском извештају наведено је како је он прошао са "лакшим телесним повредама". Нико се не обазире на чињеницу да се Пејић већ данима налази на интензивној нези.

Косовска Витина: Србин на смрт претучен, запаљена српска кућа (ВИДЕО)


Нажалост, они истичу да су му руке одвезане јер управо Срећко Спасић, који би морао да о овдашњим Србима води рачуна и организује њихову заштиту, штити управо криминалце како би он остао на власти. Иако се данас налазио у Приштини, Спасић није обишао повређеног Србина а о његовом случају се занимао "индиректно", преносе локални про-шиптарски медији.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању



Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине