Вести:

Wednesday, March 9, 2016

У овом тренутку: Почиње протест за спас Грачанице (ФОТО, ВИДЕО)

Wednesday, March 9, 2016 | КМ новине 0

Најављени протест за спас Ваљевске грачанице од потапања, управо је почео испред Владе Србије!


У овом тренутку: Почиње протест за спас Грачанице (ФОТО)
Фото: Стево Мрђен - КМ Новине  

Грачанички стражари, на чијем је челу отац Антоније, годинама се већ боре за очување ове светиње којој прети потапање. узрок је изградња бране Стубо - Ровни која је, пос вим техничким и еколошким проценама, погубна и изазваће не само контра ефекат већ и трајно загадити изворе међу најчистијима у Србији до сада. Осим тога, у опасности је манастир Грачаница који је задужбина Немањића а потиче из 13 века. Ових дана вода је достигла храм а обилне поплаве које су истовремено наишле, достиглу су ниво до половине храма што га чини фактички неупотребљивим за вршење службе и Литургије. Ово су последњи моменти и прилика да се ова свеукупна опасност заустави и спречи.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТО ГАЛЕРИЈУ: 


За КМ Новине Монах Антоније, испред Грачаникчких стражара, саопшти је да власт пребацује кривицу са једних на друге и не желе ништа да промене а они су са њима имали састанак на коме су им саопштили да ће остати испред Владе Србије све док проблем не буде решен.




Припремио: Стево Мрђен

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине