Вести:

Thursday, January 14, 2016

Срби из Звечана спектакуларним ватрометом дочекали православну Нову годину (ВИДЕО)

Thursday, January 14, 2016 | КМ новине 0

Дочек православне Нове године обележен је, као и претходних година, спектакуланим ватрометом са врха средњевековне тврђаве Звечан.

Срби из Звечана спектакуларним ватрометом дочекали православну Нову годину (ВИДЕО) (ВИДЕО)
Тврђава Звечан / Фото илустрација: КМ Новине


Млађи мештани овог српског насеља на северу Косова и Метохије, самоорганизовали су се и за дочек православне Нове године припремили спектакулрни ватромет који се могао видети километрима далеко.

Са врха брда, где се налазе остаци тврђаве из раног средњег века, а већ низ година и јарбол са српском заставом импозантне величине, лансирана су пиротехничка средства огромне моћи. Ватромет је трајао око 15 минута а светла којима је тврђава осветљена, угашена су неколико минута раније ради што јачег ефекта и доживљаја.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО  


Иако је изгледало да су Срби озбиљно схватили упозорење шиптарских "институција" о забрани коришћења пиротехничких средстава током српских празника, јер за дочек календарске Нове године готово да није ни било употребе петарди, чини се да су само временом схватили да празници који су знак српског идентитета и културе ипак заслужују већу пажњу и неговање.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине