Вести:

петак, 1. јануар 2016.

Шиптари забрањују Србима ватромет на Божић и православну Нову годину!

петак, 1. јануар 2016. | КМ новине 0

Зулум, као у турско време али - још горе? Србима на Косову и Метохији забрањена прослава својих празника док глобалистичких није.

Шиптари забрањују Србима ватромет на Божић и православну Нову годину!
Фото: Илустрација

Како јављају агенције испаљивање ватромета и других пиротехничких средстава на Косову и Метохији дозвољено је на календарску Нову годину али ће то бити забрањено за све "грађане" (читај: Србе) који прослављају Божић и православну Нову годину а то је одлука такозваног шиптарског "министарства унутрашњих послова"...

У складу са том одлуком куповина ватромета и других пиротехничких средстава била је  могућа још јуче а употреба до 2. јануара.

Они који дочекују Божић и Нову годину по јулијанском календару, неће моћи да славе уз ватромет.

"Покушаћемо да применимо ту уредбу наредне (2016.) године, а оно што тренутно можемо да урадимо је да градоначелници и представници села могу да пријаве Департману за јавну безбедност у Косовској полицији одређене датуме, односно за православни Божић и православну Нову годину, и неће бити проблема. Департман ће полицијским станицама проследити обавештење да не предузимају никакве мере у вези са коришћењем пиротехнике у наведеним датумима", рекао је заменик такозваног "министра унутрашњих послова Косова" Милан Радојевић, преноси КиМ радио.

Јавности је ово саопштио још један у низу људи који су пристали да интересе свог народа и државе стваране и чуване вековима од разних освајача и непријатеља, глатко замене за личне и краткотрајне. Одлуку ће спроводити такође "српски полицајци", односно Срби при институцијама шиптарских сепаратиста на КиМ.

На овај начин време и положај српског народа на КиМ враћени су у епоху турског зулума и њихове контроле над свиме што представља српски идентитет. Празници који нису искључиво српски, попут већ наведеног Божића или Нове године, чак и они који су пре свега део исламског наслеђа, могу се прослављати без најава и без икаквог ограничења у традицији која прати прославе.

Срби ће за своје празнике морати да траже дозволе

Иако је "пријава датума" иначе познатих широм света, не само на простору где је православље најзначајнији верски чинилац, баналан поступак он представља увод у забрану истих и њихово стављање под контролу сепаратиста који ће из исто тако баналних или само безобразних разлога, већ наредне године моћи да их укину па чак и забране као јавне.

Оно што положај Срба чини горим него у турско време јесте чињеница да нас је српска дипломатија довела у положај да ће сами Срби бити задужени за спровођење евентуалне забране прославе српских, православних празника међу њима и оних највећи и најзначајнијих.

Наравно, шиптарски такозвани "устав", изузетно популаран ових дана повдом одлуке о ЗСО, прецизно предвиђа обележавање и православних празника. Али ако се не поштује Устав републике Србије, што би поштовали своје прописе шиптарски терористи који су све и чинили не би ли укинули српско битисање и трагове на овом простору. Још један успех српске државне политике и осетна промена положаја српског народа!




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине