Вести:

Wednesday, January 13, 2016

Ко од кога узима новац за наоружавање – пре и после изборна трка

Wednesday, January 13, 2016 | КМ новине 1

Само у последњих неколико дана владајући политиканти су на речима толико наоружања прибавили да би и сам НАТО добро размислио пре него нас пријатељски опет почастио осиромашеним уранијумом.

Ко од кога узима новац за наоружавање – пре и после изборна трка 
А све је почело од Хрватске и наводних претећих порука које нико сем политиканата није тако разумео.

Наиме, Влада Хрватске објавила је да од Пентагона добија веома моћно наоружање, које је, како су одмах проценили режимски медији довољно моћно да може имати домет не само до Београда већ и до Ниша. Медији су такође објавили да је ова вест, веома стресно деловала на становништво Србије. Овим унапред смишљеним спиновима о „узнемиреним грађанима Србије“ одмах су се придружили и политиканти спуштајући тензију коју су сами подигли наводећи да ми имамо кеца, и то не једног, у рукаву да „узвратимо Хрватима“. „Узнемирени грађани“ од својих „заштитника“, сем што су обавештени да су узнемирени такође су сазнали и да Хрватска оваквим потезима, као што је набавка оружја, шаље Србији ратнохушачке поруке али да не бринемо.

Истина је заправо потпуно другачија. Нити су грађани заинтересовани за Хрватску, нити за њено оружје, нити је Хрватска иједног тренутка, сем уобичајених сррбомрзачких порука, слала неке претеће поруке Србији, али у предизбрној кампањи биће и што бити не може.

Право Хрватске да се наоружава нико не може оспорити. Као свака нормална земља, која осећа поремећај геополитичких тектонских плоча које дрхте под ногама света и она је решила да колико толико осигура своје грађане. За разлику од Србије чији властодржци прво морају да дигну два прста и питају Запад да ли смеју у нужник, случај Хрватске у самосталном доношењу одлука није толико драстично поремећен. Додуше, Хрватска као римокатоличка земља, одавно опредељена и духовно и морално ка западним вредностима, и када испуњава налоге испуњава налоге својих. Оних који су кроз све ратове били њена подршка у убијању и затирању Срба, тако да њено полтронство је природно враћање дуга. Док у случају Србије, која је прави пример западне колоније и полтронство према Западу нема граница, тешко је наћи логично објашњење.

Међутим у свему овоме занимљиво је да су само наши властодржци видели некакву претећу поруку. На ову вест први се огласио Небоша Стефановић, актуелни министар унутрашњих послова, у паузи док води истрагу против самога себе, одмах је оштро одговорио Хрватима да неће дозволити да грађани Србије буду понижени од стране Хрватске.

Како је уопште могуће да нас понизе Хрвати више него што то свакодневно раде домаћи властодржци, укључујући и актуелног министра унутрашњих послова, власника сумњиве дипломе, некретнина сумњивог порекла, познатијег и као слина, који се у току радног време бави прорицањем будућности, додуше не гледа у длан, пасуљ или шољу кафе већ ко свака државна гатара у папир из БИЕ.

Али ето, такви, попут Стефановића, Вучића, Зоране Михајловић, Вулина, Дачића, који нас свакодневно понижавају својим лажима, обманама које су и детету од три године очигледне, сада тобоже, баш у току предизборне кампање хоће да нас спашавају од Хрвата. Шта више, све ове изјаве и њихово циркуско понашање је још једно и низу понижења србског народа.

Ваљда је то остало још из радикалских дана у свести или их је саветовао стари учитељ Шешељ, да ако нема непријатеља ту су увек Хрвати, па што их не искористити?!

Са друге стране скупљачима предизборних поена не пада на памет да ураде нешто конструктивно и корисно, нити да осуде своје западне пријатеље који већ годинама обучавају Шиптаре на Косову и Метохији и несумњиво их контролисано наоружавају!

Такође, лицемери не помињу ни чињеницу да је земљопоседник српских ораница у северној покрајини ни мање ни више него Бранимир Главаш осуђени ратни злочинац. Као ни да је големим делом србска привреда и велетрговина у хрватским рукама. И да ова ВЛАСТ (као и предходна) дозволивши такво пословање Хрвата у Србији, које подстиче и подржава док србско сузбија и уништава, ДИРЕКТНО помогла финансирање државе Хрватске и омогућила њено наоружавање.

Да ли је некоме од њих икада дошло из доњег дела тела у горњи, да није рат само кад се пуца из пушака и када се испаљују ракете. Него, рат је и економски. И културолошки. А пре свега обавештајно-безбедносни.

А уосталом зашто се толико буне поводом наоружавање Хрватске, будући да и они нас воде истим путем, у исту „пријатељску“ заједницу, где ћемо сви бити исти, „једна велика и срећна породица“, и где је свеједно ко има више или мање оружја, па неће ваљда „еропски брат на европског брата“? Или није ни близу тако?

Пре неколико месеци у јеку избегличке кризе када је Хрватска, одлучно одбијала да пропушта азиланте преко своје територије, док је домаћи полтрон раширених руку дочекивао потенцијалне терористе, међу којима су били и исламисти који су извршили напад у Паризу, и када су били затворени гранични прелази на неколико дана, што је био још један идиотски потез скупљача предизборних поена, направљена је огромна материјална штета привредницима и извозу. Недавно је Хрватска изјавила како ће оштећени наплату морати да потраже у Србији. Овим поводом нико се од надлежних није огласио. Највероватније штету коју су сами направили, како би тобоже пркосили Хрватима, док Маџарима који су исто тако затворили прелазе ни реч нису рекли, исплаћују у тишини.

Весна Веизовић / Васељенска
Ако занемаримо глупости и гомилу празних прича о сопственој производњи оружја коју европски ђаци у Србији помињу, а који подсећам и за нужник дижу два прста, једина озбиљна прича око наоружања јесте добијање С 300 из Русије. У својој колумни Александап Павић, одлично је појаснио изјаву Рогозина да ће Русија размотрити услове снадбевања Србије руским ракетним системом. Павић наводи да Рогозин тако нешто не би изјавио сам од себе, и да иако се нико од властодржаца још увек није у јавности огласио и званично изјавио да је Србија тражила помоћ у наоружању од Русије, неких преговора је ипак било.

Ипак, набавка овог система може да потраје, овај пут не сумњам – таман док не прођу избори који су на прагу. Ванредни наравно. Јер за плате, пензије, труднице, лекаре, полицијско-војну опрему, оружје и све оно што је потребно и на чему се штеди – не мора да се има, за изборе мора, а којом ћемо их покрајином или новом издајом платити, то ћемо тек да видимо.

Плашим се само да после овог предизборног наоружавања када дође оно време што којекакви помињу „да се продаје крава е да ли би купили пушку“ – нећемо имати ни краву ни пушку.


Пише: Весна Веизовић




Извор: Васељенска    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 comment:

  1. Свака јој час. По моме како ја познајем нашу ситуацију, она је све лепо и објективно, овде изнела стање наше државе и хвалисавост Вучића.

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине