Вести:

Sunday, December 13, 2015

СРС и даље прети не поричући наводе објављене у медијима, напротив

Sunday, December 13, 2015 | КМ новине 4

На јучерашњој конференцији СРС за новинаре у Ужицу, др Војислав Шешељ потврдио је наводе које смо објавили нешто раније а због којих нам је врло претећи сугерисано из саме странке, да их уклонимо са сајта и извинимо се!

СРС и даље прети не поричући наводе објављене у медијима, напротив; KM-novine, vesti, SRS, radikali, izbori, kosovo, izdaja,


Пише: Иван Максимовић



Наиме, лов радикала на портал "КМ Новине" започео је оног тренутка када смо први објавили саопштење које нам је прослеђено од удружења ДССС "Шчербина" у Косовској Митровици а односило се на састанак који је високи функционер СРС Вјерица Радета одржала са члановима своје странке са Косова и Метохије.

Како су из Удружења потврдили, прво је Вјерица позвала чланове те странке да изађу на нелегалне изборе које организују шиптарски сепаратисти са КиМ а онда је, када су чланови који у овој покрајини живе то категорички одбили сматрајући издајом идеје коју су заступали, она је телефоном позвала др Војислава Шешеља који им је исто наредио саветујући их да се региструју при шиптарским институцијама као "српски радикали" будући да сепаратисти не признају легитимне политичке представнике Срба регистроване у Београду. Наредба је издата лично од Војислава Шешеља што је изазвало негодовање, и готово довело до распада саме странке, како се може наслутити из саопштења које је ДССС "Шчербина" проследило медијима.

Необјашњива је била појава да су чланови СРС, а пре свих господин Звонко Михајловић, председник покрајинског Одбора СРС, напали портал КМ Новине због објављеног саопштења и захтевао да се то саопштење повуче и чак тражио да се портал извини странци због "објављивања неситина".

Како се неистинама нисмо никада бавили то ћемо и овај пут разобличити неистину и приказати лаж која се свакако не може дуго скривати.

Администратор Фејсбук странице КМ Новина контактирао је г-дина Михајловића са намером да затражи изјаву и коментар поводом овог догађаја и упитао га је ли присуствоао том састанку на шта је Михајловић само кратко одговорио "јесам и ништа од написаног није тачно". 



Сутрадан када смо после вишеструких напада још једном проверили наводе из саопштења које је изазавало буру реаговања и утврдили њихову истинитост, покушали смо да добијемо повратну информацију или реаговање од представнике СРС са КиМ али се све свело на даље нападе на (понајвише на потпуно споредну личност у целој причи - администратора ФБ странице нашег портала који се још једном обратио г-дину Михајловићу) и тврдње да смо изнели неистину. Вређање и напади били су једино што смо добили.

Господин Михајловић је негирао наводе, оптуживао нас да смо "фалцификовали потписе" представника Удружења на саопштењу које је послато на преко 80 адреса и понављао да се ради о нападу који су покренуле неке друге странке. Другим речима урадио је све осим да се обрати ауторима саопштења! Центар радикалског интересовања постао је администратор ФБ стране нашег портала!?!

А суштина је у следећем: Господин Звонко Михајловић је више пута поновио да смо написали лаж и све измислили, да је све неистина. У званичном саопштењу, написаном после више од 24 часа након објављивања вести о Шешељевој директиви чланству да изађе на шиптарске изборе, он ни једном једином речју не негира оно што се у "спорном" саопштењу наводи!

Неки портали одбијају да пренесу вест о томе и преузимају демант СРС са КиМ дајући му у наслову смисао који он нема и што уопште није у њему ни поменуто - да радикали неће на шиптарске изборе.

Други портал контактира Вјерицу Радета и она се такође позива на славну прошлост радикала не негирајући да су Срби позвани да изађу на шиптарске изборе!

Након тога и "Блиц" преноси изјаву др Војислава Шешеља који каже да ће они "подржати одлуку Срба са КиМ ако они одлуче да изађу на шиптарске изборе". Врхунац сукоба је оптужба г-дина Михајловића да ми сарађујемо са Блицем у организованој хајци на радикале! На питање да ли и Шешељ сарађује у тој хајци против себе јер је он изјавио да ће подржати Србе на шиптарским изборима а не неко други, г-дин Михајловић одговара потпуном блокадом и игнорисањем чињеница.

Претходно је најављено да ће потписници саопштења демантовати да су имали било какве везе са садржајем испод кога је њихов потпис, па чак и да су било шта о томе знали, и да ће се тако доказати да "КМ Новине фалцификују саопштења"!?! Уследило је половично негирање једног од њих који је рекао да су били затечени таквим сазнањем а онда да он са тим саопштењем ипак нема ништа(?). Директног негирања није било као ни одговорност или кажњавање чланова ДССС Шчербина због "злоупотребе потписа". Други потписник се није јавно изјашњавао, дакле није демантовао а саопштење се још увек налази на званичној адреси на којој је првобитно и објављено, на сајту УССС Шчербина.

У међувремену је једина акивност г-дина Михајловића била да лично упозна и сазна приватне податке, опет: администратора ФБ странице нашег портала! "Касно је да сада зовем неког да ми каже Ваше име и презиме и ЈМБГ"! Поручио је администратору Михајловић! Дрскост и понашање супротно закону да се захтева нечији ЈМБГ, као ни разлози за то, нису ничим објашњењи.



Захтев да нас упути на званичну адресу покрајинског Одбора СРС како би смо их упитали за разлоге и намере да открију личне податке једног од наших сарадника, остао је без икаквог одговора. То додатно потврђује сумње да намере нису биле најчистије као и на могућност постојања опасних намера према нашим сарадницима које се могу схватити и као претње. Администратору су наставили да прете и неки други чланови СРС, углавном ван КиМ.

Међутим, 7. децембра из СРС стиже саопштење поводом медијске блокаде (на телевизијама са националном фреквенцијом иако је др Шешељ чак свакодневни гост локалних телевизија широм Србије) а којим се, између осталог, јавност упозорава и на то да "у прљавом пропагандном рату против Српске радикалне странке активно учествују и одређени десничарски сајтови који су подржавали борбу Војислава Шешеља против Хашког трибунала а који су подредили истинито извештавање интересима маргиналних политичких странака и покрета, чији лидери не могу да се помире са чињеницом да су повратком др Шешеља изгубили огроман део бирачког тела". Како је речник овог дела саопштења идентичан "прекорима" који су стизали путем Фејсбука од двојице чланова СРС, нема сумње да се то пре свега односи на наш портал.

Ни ушта прљаво се нисмо, нити ћемо се упуштати. Борбу др Војислава шешеља у хагу поштујемо и она је за дивљење. Ипак не само та већ ни једна борба не даје право да се брањено једном изда.

Осим што нема разумевања за законску обавезу медија да преносе саопштења за јавност, регистрованих субјеката, иритира и чињеница да се у Србији све дели на леве и десне.

КМ Новине нису ни леви ни десни сајт већ гласило српског народа са КиМ коме је једини циљ изношење истине и борба за место које Косово и Метохија заузимају својим природним и историјским положајем - оквир државе Србије. Баш због тога смо благовремено реаговали на могућност да се и садашњи српски радикали придруже бившима - Николићу и Вучићу у издаји Косова и Метохије. Жалосно је али индикативно и очигледан је показатељ стања  СРС, чињеница да све посматра из угла страначког живота, трзавица, препуцавања и борбе за новац и власт те је и природно да су се нашли у непријатељском положају према нама који све то скупа презиремо а лаж и издају не трпимо.

Да смо великим делом исправно поступили доказао је и потврдио и сам Војислав Шешељ на јучерашњој трибини у Ужицу. У разговору са новинарком ФБРепортера, Биљаном Диковић, сам Шешељ је открио оно што су сви други негирали. Да је заиста телефоном упутио инструкције члановима Српске радикалне странке са КиМ током састанка са Вјерицом Радета: 


ЈАСНО ЈЕ ДА ЈЕ СРС БИЛА ПРОТИВ ШИПТАРСКИХ ИЗБОРА. ДА ЛИ ЈЕ РУКОВОДСТВО НАРЕДИЛО ЧЛАНСТВУ НА КиМ ДА УЧЕСТВУЈУ НА СЛЕДЕЋИМ ЈАХЈАГИНИМ ИЗБОРИМА, КАО ГРУПА ГРАЂАНА НА ПРИМЕР?

НЕ. Ја сам им лично поручио… Била је Вјерица Радета на састанку у Косовској Митровици са свим председницима наших општинских одбора са подручја Косова и Метохије, ја сам се укључио телефонски, и РЕКАО ДА ЋЕ ОНИ САМИ ДА ОДЛУЧЕ `ОЋЕ ЛИ НА ТЕ ИЗБОРЕ ИЛИ НЕ. ДАКЛЕ НИКАКВОГ ПРИТИСКА ИЗ БЕОГРАДА НЕЋЕ БИТИ. ОНИ ТАМО ЖИВЕ, ЊИХОВА ЈЕ ГЛАВА У ТОРБИ, ЊИХОВА ЈЕ КОЖА НА ШИЉЦИМА, И ТРЕБА САМИ ДА ОДЛУЧЕ ШТА ЈЕ ЗА ЊИХ. ТО ЈЕ СТАВ СТРАНКЕ, ми смо га већ саопштили у јавности. Има неких спекулација да смо другачије инструкције давали али то није тачно.

Дакле, недвосмислено се може рећи, односно сам Шешељ је рекао да се јавио телефоном и чланству дао инструкције. Наравно, оно што су нам потврдили учесници тог скупа, да је Шешељ наредио да се на изборе изађе без обзира на њихову вољу, не може се очекивати да ће признати јавности али је и ово признање више него довољан доказ да ипак није било неистине у саопштењу које су КМ Новине пренеле а за шта смо оптуживани. Напротив, неситину су износлили они који су "бранили" СРС од себе саме.

Најтежи емотивни шок и нанета душевна бол биће управо члановима Српске радикалне странке. Највећи број њих, ако не и сви који долазе из слоја обичног народа, искрени су родољуби и спремни на велику жртву и борбу да сачувају Косово и Метохију. Они на издају никада неће пристати и утицај и углед Шешеља то не може да поколеба. Зато се отвара питање једног новог феномена, како то и чему одједном прилив и учлањење нових људи у ову странку? Тиме се недавно и Звонко Михајловић похвалио да их има 50-торо који су у једном дану приступили тој странци на КиМ. Колико су ти нови чланови верни старим идејама и начелима радикала? Нису ваљда они маска која ће послужити циљевима који се назиру? Како ће на све то реаговати старо чланство? Све ово прилично подсећа на ситуацију у странкама које су учествовале у издаји Косова и Метохије пре три године, надајмо се да је све заиста само подударност без истоветног смисла.

Ко ће нама пружити одговоре на нека врло озбиљна питања поводом претњи, напада и притисака који се врше на наш портал и сараднике? Очигледно нико. Да ли ће можда неко и овај пут бити нападнут због онога што је сам лидер странке изјавио? Или ће се све скупа "цивилизовано" прећутати? Прво, као ни друго, се сасвим извесно неће десити, ово треће ако се и деси може потрајати до пролећа а тада ће са првим висибабама на Косову и Метохији избити и први радикали - за или против шиптарских избора.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора


4 comments:

  1. КМ Новине (уредници-шиптари).

    ReplyDelete
  2. Ако дође до општих избора следеће године, гласаћу за различите ванпарламентарне организације на различитим нивоима...
    Поздрава из Тексаса.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И ми сматрамо да је то једини начин да се исправно гласа! Ваљда ће тако народ схватити да су странке проклетство које разједињује а чланови и они који их воде размишљају само о најужим интересима.

      Delete
    2. Добро вас вУЧКо плаћа за ове свињарије...не отићи на изборе или гласати за странку која неће прећи цензус је исто као и гласати за најјачу странку тренутно а то је за сад снс...!

      Delete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине