Вести:

Monday, October 12, 2015

Д. Петровић: Државни врх Србије подржава тежње шиптарских сепаратиста при УНЕСК-у

Monday, October 12, 2015 | КМ новине 1

Државни врх Србије својом лошом игром, која иде на руку непријатељски расположеним странама, највише доприноси отимању српских светиња, сматра Драган Петровић, један од водећих српских интелектуалаца.


Д. Петровић: Државни врх Србије подржава тежње шиптарских сепаратиста при УНЕСК-у UNESKO, kosovo, srbija, vesti, km-novine,
Рушили јер је српско, присвајају јер немају своје.

"Државни врх Србије игра врло лоше по питању Косова и Метохије, даје невероватне уступке, попушта. Тако да од питања Брезовице, захтева за улазак у Унеско, раније за Олимпијски комитет, потом у кошаркашки савез Европе и друге међународне савезе, као да каска. Заправо ради се о капитуланској политици која само обраћа пажњу да то не буде сувише очигледно према домаћем јавном мњењу" каже Петровић за КМ Новине.

А то не мора да буде тако, сматра он.


"Свет је подељен по том питању, земље БРИКС-а и ШОС-а се противе томе, као и бројне земље трећег света. То је већина човечанства гледано и по броју земаља и по броју становника, али власт актуелна и прошла, се окреће ка САД и западним земљама, и то управо онима које су промотери косовске "независности" " указује Петровић на директне протагонисте Западне политике и антидржавних интереса.

Драган Петровић
"То раде не из државног интереса Србије, јер је он управо супротан, већ из сопствених и страначких интереса и зависнсоти према тим центрима моћи" закључује он разоткривајући лицемерне наступе српских властодржаца у јавности. 

Извршни савет УНЕСК-а данас ће, у Паризу, одлучивати да ли ће у дневни ред заседања уврстити и предлог препоруке за пријем вештачке НАТО творевине у јужној српској покрајини где доминира становништво шиптарског порекла са екстремним сепаратистичким тежњама због чега су извршили бројне злочине над српским становништвом али и порушили и уништили највећи део онога што сада желе да буде њихова културна баштина на листи УНЕСК-а.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 comment:

  1. Садашња влада Србије, као и претходне владе, немају на први поглед свест да су толико одговорне да оне то ни саме нису свесне! Питање цркава и манастира као и питање свих осталих ствари где је адреса питања Београд, се управо у том Београду (влада, разне републичке инситуције, Патријаршија и тд...) не разматрају и не решавају! Зашто? Просто! Нежеле да буду решени већ скидају са себе и најмањи облик одговорности и све пребацују на ПРИШТИНУ! Па зато и у УНЕСКО треба да се уђе! И зато немају на први поглед свест да су одговорне а кад се мало боље погледа, све те владе су итекако свесне своје одговорности и желе да буду уписане у књигама и хроникама као оно и што су одувек били! Потомци својих недостојних предака, који су увек роварили против свог народа и државе, која је на његовој крвљи створена!

    Иван - БР

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине