Вести:

Wednesday, October 28, 2015

Отворено писмо Новаку Ђоковићу поводом иницијативе #NoKosovoUnesco

Wednesday, October 28, 2015 | КМ новине 33


Поводом одбијања нашег тенисера Новака Ђоковића, да потпише петицију за одбијање захтева за пријем такозваног "Косова" у УНЕСКО, #NoKosovoUnesco, обратио му се отвореним писмом председник организације "28. јун".

На свом сајту Ђоковић користи прилику да покаже своје успехе онима који га прате. Упркос свом утицају он се понаша супротно, дозвољава да се урушава његова држава што јавно игнорише као у случају непотписивања петиције против сепаратистичких тежњи да се учлане у УНЕСКО са присвојеним српским светињама.


Филип Филипи, хуманитарац и председник организације "28. јун" захвалио се на почетку писма Ђоковићу "за све што чини за наш народ" и обећао да ће га та организација и даље подржавати. Признаје да су га и раније наговарали да се лично обрати Ђоковићу што он није учинио све док од људи са терена није сазнао у каквом се положају налази малобројно монаштво преостало после узурпације Епархије рашко - призренске.

Између осталог у отвореном писму, Филип чији су породични корени делимично са Косова и Метохије, пише Ђоковићу:

"Ви сте највећи спортиста који је икада потекао са наших простора, јединствен у својим достигнућима, иако знамо да смо људи са пуно врхунских спортиста. Савршено разумем да Ви морате задржати свој аполитички став, и да су Ваши критичари нестрпљиви и чекају да направите и најмању грешку у том правцу. Ипак, времена су таква да човек мора, без обзира на тешкоће и последице одлука, да делује у складу са својим инстинктима и моралом. УНЕСКО ће вероватно наградити разараче нашег духовног и материјалног наслеђа и идентитета на Косову и озаконити геноцид над нашим људима из места одакле обе наше породице воде порекло. Стога је наша петиција више од простог сакупљања потписа који би утицали на одлуку УНЕСКО-а, она је прилика да покажемо Србима на Косову и Метохији, и храбрим монахињама које сам поменуо, као и онима који пате и муче се у енклавама свакодневно, да ми бринемо за њих, да их нисмо заборавили, и да је цела Србија уз њих. Петиција ће касније бити поново искоришћена као база података оних појединаца који су посвећени циљу, и који су спремни да се организују и заиста помогну сваком манастиру, свакој цркви, и свакој породици на Косову, без обзира на УНЕСКО одлуку. На крају, желео бих да истакнем да је Мухамед Али на врхунцу своје славе, као најбољи спортиста на свету, донео контроверзну али у исто време и племениту одлуку да подржи Малкома Икса, и тиме заувек освојио срца својих људи. Џорџ Форман није то учинио, и по његовом повлачењу у пензију, његово име је ретко кад било поменуто. Не трпети неправду, и стајати на правој страни и страни истине, данас је јако тешка ствар. Молим Вас, да потпишете и поделите нашу петицију:http://www.ipetitions.com/petition/NoKosovoUnesco 


Замолио је, између осталог, Филип потписујући ово писмо.


Нејасно је зашто смо дозволили да нам се наметне став да иако нам комадају државу, веру и народ ми "морамо задржати "аполитички став" и не смемо јавно реаговати чиме управо то комадање подржавамо. Можда је Филип само желео д покаже да "разуме" Ђоковића и није желео да буде оштар према њему.

На званичном сајту Новака Ђоковића, који слови за "великог Србина" не само да нема ћирилице већ нема ни речи о Косову и Метохији.



Нејасно је и зашто Ђоковић није потписао ту петицију иако би то био тек минимални учинак, такорећи незнатан, у покушају да одбранимо светиње које су њихови чувари предали.

Сетимо се, Ђоковић је добитник највећег признања СПЦ - "Ордена Светог Саве" за „његову делатну љубав према Мајци Цркви“, нарочито показану „свесрдним и истрајним помагањем српског народа и светиња наше Свете Цркве, посебно на Косову и Метохији“, навели су тада у саопштењу представници СПЦ.

Ђоковић током церемоније уручивања ордена.
Додуше то исто признање добио је и комуниста Александар Вулин, најзаслужнији за сламање српског отпор на КиМ, истовремено признање је додељено и Норвежанину Јохану Квалеу који је предводио групу која је лобирала за ослаобађање из Хага ратног злочинца Рамуша Харадинаја и у својству приватног лица затражио да он буде пуштен из притвора. 

За све ове добитнике образложење је било да су они "материјалном помоћи" помогли СПЦ, посебно на Косову и Метохији.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора


33 comments:

  1. NOTORNE GLUPOSTI... kada vi budete uradili ono sto je i on za Srbiju do sada, onda cete moci nesto da mu kazete i prigovorite!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sta god da je uradio ,nema veceg priloga i zastite od dokazivanja da je Kosovo Srbsko.stoga treba Djokovic da potpise peticiju

      Delete
  2. Gorane, niko ne kaze da Novak nije pomogao Nasoj drzavi, mi ga samo pozivamo da nam se pridruzi borbi protiv ulaska kosova u unesco. Mi kao narod koliko energije I vremena samo potrosimo oko ponizavanja medjusobno nebi se nalazili gdje jesmo danas! Evo to link pa pogledaj kako se moze kad radimo zajedno i bez kritike! Pozdrav
    http://www.b92.net/eng/news/society.php?yyyy=2012&mm=07&dd=03&nav_id=81079

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manite se peticija koje ničemu ne služe. Lajete na pogrešno drvo. Mi ćemo se krviti oko toga da li će neko potpisati ili ne, a pri tom ne vidimo drvo od šume. Naš problem je izdajnička vlast koja će potpisati kapitulaciju, a ne vidim da ste njima uputili koju reč. Dignite se pa pravo pred skupštinu, lako je ovako za tastaturom. A što se tiče Đokovića - on je za Srbiju uradio daleko više nego cela dijaspora, političari i razne organizacije (uključujući i Vašu), pa ne znam odakle Vam moralno pravo da mu bilo šta prebacujete.

      Delete
    2. Љубиша РадовићOctober 29, 2015 at 2:05 PM

      Не можете од Новака Ђоковића тражити ма шта што артемијевски подрива СПЦ, јер Новак није од јуче, да не би знао кога и када треба да подржи. КиМ Новине, веома често имају дубоко антисрпске ставове, када је у питању подршка Артемију...Мислите ли да се не види о чему се овде ради.
      ЧИСТА МАНИПУЛАЦИЈА НОВАКОВИМ ПАТРИОТИЗМОМ

      Delete
  3. Nije on nista ucinio za ovaj narod i za ovu zemlju! Jedino za koga je uradio nesto dobro to je njegova porodica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Миодраже, уверен сам да ће већина људи рећи - да нешто са Вашим кантаром није уреду !

      Delete
    2. Шта је Ваш презимењак (Александар, премијер Србије) урадио добро за нас који нисмо чланови његове породице?

      Delete
  4. Да није бедан, био би смешан овај покушај да се Новак Ђоковић представи као неко ко не воли довољно своју земљу, свој народ, или напослетку своје Косово и Метохију. Текст Филипа Филипија је тенденциозан, напоран, и на крају језички неисправан. О тенденциозности нећу трошити речи, јер сви ми овде који овим једењем го*ана заступамо своје ставове нисмо, нити ћемо икада учинити ни хиљадити део онога што је овај момак до сада учинио за српске културно историјске споменике на КиМ. А пре него што аутор "отвореног писма" уопште покуша да схвати шта сам хтео да кажем о језичкој неисправности нека нам објасни оптужујући предикат "одбио" (да потпише). Где видимо да је он то одбио? Где видимо да је он уопште видео линк за потписивање? Има ли Филипи уопште доказа да Новак није потписао петицију на неком другом месту? Имам и нека своја питања: да ли је овај "хуманитарац и председник организације 28 јун" имао муда и послао овај линк некима којима би по вокацији, хијерархији и положају требало да пошаље пре него једном спортисти тј. српском тенисеру? Да ли га је послао, нпр. премијеру или председнику Србије? Ако јесте да ли га је започео са: "Ви сте највећи политичар који је икада потекао са ових простора...?" Да ли му се у предговору захвалио за све што чини за нашу земљу?
    А уредник "КМновина" би требало да нам објасни зашто нас завлачи и прикрива чињеницу да НЕ ПОСТОЈИ никакво "отворено писмо поводом одбијања Новака Ђоковића да потпише петицију..." Он заправо манипулише позивом Филипија Ђоковићу да потпише петицију и тај (једини од стране Филипија) писани акт упућен Новаку нам подмеће као некакво "отворено писмо!?"
    Уредниче, објавите нам Филипијево писмо у целости и демантујте ме! И знате ли шта? Новаково поклањање дресова и неосвртање за овим Филипијевим политичко-профитерским написом нису довољан аргумент Вашој намери да најосведоченијег српског патриоту у досадашњем току 21. века представите као негативца. Осим тога, најблаже речено је отужно, а ја бих рекао бљутаво је, да свој инфопортал, који би, надам се, и по Вашој замисли, требало да има превасходну намену да информише Србе о њиховој угрожености на Косову и Метохији и тиме им помаже у опстанку овде, подређујете Вашој интимној мржњи према овом заслужном спортисти. Непрофесионално је, непримерено и неетички да потцењивањем читалачке интелигенције пласирале личну нетрпељивост према било коме. Ви, као оснивач портала имате одређене обавезе које сте сметнули с ума. Немате право да нам сервирате лажну храброст, само зато што знате да Ђоковић (Богу хвала), никада неће ни прочитати ову Вашу перверзију у Вашем порталу? Зашто му, уместо тога, Ви у своје лично име, не напишете право отворено писмо? Зашто му не објасните колики је он издајник? Зашто том недоказаном клинцу не натрљате његов издајнички нос?? Зашто се кријете иза непостојећег отвореног писма једног обичног сајбер профитера који притом, ничим нигде у свом тексту није ни поменуо да је Новак одбио да потпише петицију, а што Ви у уводу тврдите да јесте!?
    Срдачан поздрав од бившег читаоца КМновина

    ReplyDelete
    Replies
    1. Потпуно исправно! Браво

      Delete
    2. Љубиша РадовићOctober 29, 2015 at 2:12 PM

      Покушао сам нешто слично да кажем, али си ти то дефинитивно урадио боље :)
      Срдачан поздрав од (такође) бившег читаоца КМновина

      Delete
    3. Bravo Srdjo... podrzavam u potpunosti.

      Delete
    4. Upravo tako, sve je receno. Stvarno mi je vec muka od svih "patriota" koji pljuju po Novaku, nije mi jasno kako ne vide koliko toga je ucinio i dalje cini za svoju drzavu Srbiju.

      Delete
  5. Ovo sam uputio g.Jankovicu povodom njegovog "otvorenog" pisma Novaku Djokovicu:

    Dragi gospodine Jankovicu,

    Pratim naravno sve ovo oko UNESCO tragi-komedije I smatram da je pokrenuta akcija sa vase strane sasvim na svom mestu. Medjutim, ovakvo javno obracanje Novaku Djokovicu Vam nije bilo potrebno. Jos manje Vam je bilo potrebno ono “moja organizacija” da
    podrzava Novaka. A najmanje Vam je bio potraban sramotni primer O monahinjama iz “nekog zapustenog manastira”, koje nemaju sta da jedu. Po tom pitanju, Novak Djokovic je totalno POGRESNA adresa. Prava adresa je g.patrijarh Irinej, Sabor SPC , I sve one vladike koje se vozaju u besnim automobilima, nabacili stomacine od kojih ne vide kud hodaju (zato se valjda I voze)…
    Prava adresa je I Sava Janjic u Decanima koji je 1999-te shurovao sa shiptarima I belosvetskim protuvama I trazio da Milosevic prekine rat. Taj (tada prozvan “internet” pop) bi trebalo da upotrebi svoje veze I poznastva I obezbedi svestenstvu na Kosovu I Metohiji ako ne slobodu kretanja, a ono bar osnovne namirnice za zivot.

    E, kad se to uradi, onda prozivajte Novaka Dokovica.

    Iskreno se nadam da ce ovaj moj odgovor takodje biti javan kao I vase “otvoreno” pismo Novaku Djokovicu.

    S postovanjem
    Goran Kovacevic (aka goran kosovski-australijski)
    50 Mukine st.
    Jindalee
    QLD 4074
    Australia

    ReplyDelete
  6. Јел то овај Шиптар Фиљипи прозива Новака? (О Новаку другом приликом)

    http://www.vaseljenska.com/misljenja/28-jun-humanitarno-siptarska-organizacija/

    ReplyDelete
  7. Нисте ни ви господине Филипе као и Ваш партнер господин Малагурски на нашу молбу потписали петицију и подржали нашу иницијативу.
    Иницијатива за формирање Музеја геноцида над Србима
    https://www.facebook.com/inicijativazaformiranje.muzeja.genocida.nad.srbima/?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Подржавамо сваку иницијативу овакве врсте али сте и Ви били прилично груби према нашем новинару кој ије само питао "зашто пишете латиницом" а онда је уследио напад па званично обавештење вашег организатора да сте Ви смењени а као што видим, нисте и даље.

      Delete
    2. То је била Раденка П.....ић господо у редакцији, једна дивна жена, која је смењена захваљујући ето сад сазнајемо вашем новинару. Ја сам Раденка С. В. случајно имамо исто име. Она живи са мужем и две кћерке у Крефелду, ја сам у Офенбаху код Франкфурта. "Поздрав" вашем новинару.

      Delete
    3. Новинар је само питао "зашто је све писано латиницом" она је сама ушла у расправу на коју наш новинар није одговарао безобразлуком, само је питао и разлагао. Није му пало на памет нити је тражио да буде смењена, нити знамо како функционишете тамо. То је ваша унутрашња ствар.

      Delete
  8. Дал је могуће да смо стварно оволико глуп народ? Пустите човека да игра тенис ,има ко треба тиме да се бави и ко прима велику плату за то!

    ReplyDelete
  9. Ризикујући да будем разапет на крсту морам да питам Г.Дубака и све оне који сада продају маглу и изигравају патриЈоте ,да ли знају ко је продао Космет?Наравно,мало ће њих тачно одговорити.Космет су продали Срби који су у последњих 50 година продали шиптарима/намерно мало слово/своју имовину правдајући се притисцима.Њих јесте било али су Срби под притиском новца изабрали лакши пут,продавали имања за огромне новце и ,уместо да буду сложни,појединачно отишли у централну Србију и ,наравно ,куповали некретнине и оставили празан простор да се шиптари шире.Остало је историја.шиптари су постали већински власници Космета а како су још увек примитивна племена,шире се примењујући силу.Југословенска власт је то толерисала/из интереса/ и сада имамо то што имамо.А сви ви који спочитавате Ђоковићу то што горе пише ,сте обичне подгузне муве који знате да од тога нема ништа али ето да тренирате строгоћу на некоме.Није Ђоковић крив за садашње стање и нема разлога да се експонира по том питању.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако је власништво над имовином основ за државност, како то да Срби из РСК и Срби из Српске немају ито право као и Шиптари у Србији?

      Кинеза има 50% у Ванкуверу у Канади, да ли то значи да су Канађани продали Ванкувер и да Кинези могу да почну да убијају преостале Канађане док не добију независан Ванкувер?

      Што да те било ко разапиње на крст, када си глуп као ноћ па се сам разапињеш идиотским закључцима...

      Delete
    2. Добили сте најпотпунији одговор од колега са Васељенске, нема се шта додати.

      Delete
    3. Tako je !!! A i nerazumem u cemu je problem da BILO KO od Srba, bilo gde u svetu, potpise bilo sta, sto treba da pokaze svima: DA SMO PROTIV ULASKA KOSOVA U UNESCO. Pa bio to i neko kao sto je Novak Djokovic. Da nije to neka sramota, strah od necega ??? Meni je bila cast da potpisem peticiju....pa taman da moj potpis nevredi ni ovog vremena, koje sam potrosio za ovaj komentar !!!!

      Delete
    4. bogdane bogdane... ti odvali pa ostade ziv...na KiM je trebalo ziveti pa onda (ako se ispostavi kao tacno) optuziti Srbe Kosovce da su oni krivi jer su shiptarima prodali svoja imanja. U Jugoslaviji smo mi, Srbi sa KiM bili problem a ne shiptari. Pa su shiptari radili sta su hteli. U gradovima se jos moglo kako tako, al po selima tesko.Neki jesu prodali ali mnogi su naterani u zbeg jer su im pobijene glave porodica i sinovi (a u Srba na KiM uvek ko prokleto po jedno musko)...porodice su zatirane a vlast u YU kao i gradjani YU nisu ni rstom mrdnuli da nam pomognu. KiM su prodali i predali shiptarima srbi-jugosloveni i svi oni u Srbiji kojima je KiM bio jedino vezan za sredstva koja su im uzimana od plate. Dok smo se mi i noktima drzali na toj zemlji, svi ste vi imali pametnija posla i "niste znali" sta se tamo dogadja. I sve se to moglo podnostiti dok ti se ne rode deca.Pa kad decu ne smes da pustis iza zgrade da se poigraju jer ih shiptari odmah napadaju, shvatis da KiM IPAK nije samo tvoje, nego NASE. I da SVI treba da se za njega borimo. 1999-te ste pokazali kako se borite za Sveto Kosovo. Koliko vas nije htelo u rat "za Milosevica" pa zapalilo kud koji mili moji ili demonstriralo po gradovima Srbije trazeci da "bude mir"...E Bogdane, ta prodaja je mnogo teza od bilo koje prodaje kuca i imanja na KiM. Jer po svim belosvetskim zakonima ako si silom nateran na prodaju,ta prodaja ne vazi. Ali po nepisanim zakonima cojstva i junastva, ono sto je masa Srba u Srbiji uradila ima smao jedno ime IZDAJA... mozete gurati politicare u prvi plan... ali da vam je KiM stvarno sveto, nema politicara koji bi mogao da vas zaustavi.

      goran kosovski-australijski
      ps.
      dogodine u prizrenu

      Delete
  10. Ljudi dzaba se zamlacujemo sa glupostina nijedan od ovih u. 28 jun nece uraditi za zivita za srbiju sto je uradio Nole. Kao drugo evropa ako hoce Kosovo u Unesko on ce postati clan niko to nemoze promeniti isto tako da ce Siptari uci pre u EU od Srbije

    ReplyDelete
  11. Ljudi bolje je pisati peticiju za referendum u Srbiji,da li u evropsku uniju ili ne. Ako narod odluci da se ne ide ka eu onda ce mo jasno dati i do znanja da je Kosovo nase bilo i bice ponovo kad tad. Ako ipak odlucimo za eu, onda dzaba sve, Kosovo ostaje siptarima i to je to. Ne moze i jare i pare. Na zalost, svaka vlast do sada samo pokazuje evro-majmunima da je Srbija spremna i da se kurva samo da udje u eu. Jebala nas eu... U toj federaciji dobro zive samo oni koji je vode . Svi ostali ne prolaze bas kako nam se plasira. O Djokovicu samo najlepse, sto se mene licno tice, on je za moju zemlju uradio dovoljno i vise od toga, svaki put kad je evromajmunima i amerima razapeo Srpsku zastavu ispredd nosa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bilo je vec takvih peticija ali su se neslavno zavrsile jer kao i svake druge, one su vremenski ogranicene... medjutim, posto se eto tu nije mogao pomenuti (u negativnom kontekstu Nole) nije bilo toliko reci o njima na nasim portalima...

      Delete
  12. Који су овде тупсони сачувај Боже,па да сиђе свети Сава опет би више ценили снобове моду и глупости.Кад кућа гори не помажу приче него дела а наша кућа гори одавно али кога брига.И сад онај који виче у помоћ оптужује се и клевеће.Дакле,лудило и то подобро узнапредовало.Сваки је добро дошао у помоћ кад је невоља и шта ту има лоше ако је човек означио некога као саботера националног спаса а може да припомогне .А ко је запалио кућу и остала пресеравања ко је кад и колико раније помагао или није, уопшта каве везе са мозгом има?Кућа наша гори и требамо сви и то баш сви да се потрудимо да гасимо пожар јер у супротном можемо на улицу да просимо.А овде има,нажалост,подоста несретника који то не виде.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kao prvo, tupson je prvo onaj koji nesto radi i uz nemanje dokaza (Zar onaj skrin-grab sa Noletove strane neki dokaz???) optuzuje nekoga za nesto!?
      Kao drugo i taj Filjip i onaj Malgurski imaju bolesne egoe i na svaki nacin zele da se iskazu i dodvore mladim ljudima. Ja pozdravljam humanitrne akcije ali ono sto radi 28 jun vise lici na dobre zurke uz neku humanitrnu poruku da bi se oravdali troskovi i putovanja...a sta se uradilo i dokle je doslo to je druga prica.

      Delete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. KM.... trebalo bi vas biti sramota da pod navodnicima stavljate velicinu Novaka Djokovica...ja sam zaista uzasnut i vrlo razocaran ovakvim stavom.
    Sajt Novaka Djokovica je sajt sportiste koji je usao u svetsku istoriju i koji je broj jedan na svetu. Sama ta cinjenica je dovoljna da je on najuticajniji, najveci i najznacajniji sportista Srbije ikada! To su fakti, to je istina i tu nema vrdanja ....stidite se vasih ispisanih reci.

    Umesto da ovakav portal zblizava rastrkane Srbe po svetu vi radite kontra toj ideji....na racun sumnjivih pojedinaca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И ја сам СрбинOctober 30, 2015 at 6:30 PM

      Наводници мају оправдање, нису произвољно написани. Потпуно је тачно да је Новак Ђоковић "usao u svetsku istoriju i koji je broj jedan na svetu. Sama ta cinjenica je dovoljna da je on najuticajniji, najveci i najznacajniji sportista Srbije ikada!" И баш због тога би он требао да искористи свој утицај и да брани Србију а не да ћути! Размислите ко од овога што Ђоковић ћути и не користи свој утицај има користи? И коме би користило да се то прећуткује? зар Ђоковић тако не брани свој новац, положај и утицај А НА РАЧУН СРПСКИХ СВЕТИЊА? Шта је важније код било ког појединца што треба чувати више од Немањићких светиња (а нико му не би одузео ни славу, ни новац, ни утицај)? Можда је, али то је само претпоставка, неко платио да српски спортисти и утицајне личности ћуте поводом овога? Шта ми добијамо ћутањем о томе осим што им помажемо?

      Delete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине