Вести:

Friday, October 30, 2015

Обијене још две цркве на КиМ - прилика за промоцију издајника

Friday, October 30, 2015 | КМ новине 0

Док се надјачавају гласови око пријема, односно блокаде пријема, српске баштине и српских светиња на Косову и Метохији у УНЕСКО, истовремено је њихово актуелно разарање прилика да се промовишу управо они који их разарају.

Обијене још две цркве на КиМ - прилика за промоцију издајника
Врата једног од обијених храмова. Да није било прилике да се издаја промовише, ово не би смо ни видели у медијима.


Упркос покушајима да се нешто више сазна о самом вандалском чину, окружењу, штети која је нанета православним храмовима на КиМ, у медијима се на сва уста говори о "ставу", "политичким убеђењима" односно незаустављиво промовише процес издаје Косова и метохије.

Иако би за очекивати било да се огласе они који су и оштећени (макар то били и свештеници узурпиране Епархије рашко - призренске која као таква опет иде на руку Шиптарима) чак се ни то није десило. Исто као и у свим другим случајевима до сада, попут напада на српске дечаке у Кусцу код Гњилана, у први план избијају службеници шиптарске, сепаратистичке власти, користећи прилику да је промовишу. Тако је и наводни, такозвани "министар за заједнице" у сепаратистичкој "влади" Далибор Јевтић, дао још једном немерљив прилог отцепљењу Косова и Метохије од остатка државе што су и сви српски медији редом подржали.


Добро је... - Далибор Јевтић
Он је наводно изразио забринутост и то рекавши да "овакви инциденти стоје на путу напретка Косова". Сваком ко ово иоле чује, Јевтић није морао више ништа да каже. Речником какав лицемерно и за медије и светску јавност користе сами Шиптари, обратио се поводом напада на светиње и један Србин. Јевтић је наставио: "Желимо да ставимо до знања свима, да ћемо за сваки напад или инцидент било какве врсте информисати јавност како они не би прошли незапажено". Вероватно је могао изговорити и нешто мрскије и огавније али да приметимо да је ово заправо својеврсни позив и охрабрење Шиптарима на даље уништење српских светиња.

Готово све што су Шиптари до сада уништавали од српских трагова било је, осим мржње и затирања, и са јаком намером да заплаше српско становништво и натерају га у бекство. Управо због тога међу најразореније храмове и светиње спадају оне "највидљивије". Посебно поред ауто путева или у местима која Срби још увек обилазе. Остале су мање нападане или су се задржали на нивоу редовног скрнављења "мањег" рушилачког интензитета.

Дакле, битно је да се види да они немају милости ни трпљења према Србима и да Срби схвате да морају да оду.

Наговештавањем, односно "стављањем до знања" да ће даља уништења светиња и за "сваки напад или инцидент било какве врсте информисати јавност како они не би прошли незапажено" и те како промотивно звучи управо њихово разарање.

За успомену пред обијеном светињом
Да ли зато што је потребно погурати тзв., "Косово" на његовом путу напретка? Ако више уопште имамо право да се било шта питамо јер, како још рече Јевтић "време у коме живимо, мора бити време помирења и међусобног разумевања, а не време етнички мотивисаних напада", обраћајући се српској јавности.

У (ваљда) његовом саопштењу се још наводи да ће се они "трудити свим законским средствима и у сарадњи са свим институцијама да обезбеде сигурно окружење како би напади престали". Ако смемо и ово да питамо, зашто се до сада нису трудили? Јел' до сада можда све било у реду? Ако је тако, промакло нам је... А шта ће бити у међувремену? Вероватно само нова прилика да се промовише шиптарска идеологија и наручено прекрајање српских граница државе, вере, идентитета, цркве... и са насловном фотографијом издајника уместо нападаних светиња и деце.

Иначе, неидентификоване особе су поломиле врата на Цркви рођења Пресвете Богородице у селу Софтовић у општини Урошевац и врата и прозоре на Цркви Светог Илије у Качанику, могло се сазнати у медијима о овом нападу.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине