Вести:

Tuesday, September 8, 2015

Свештеник поново служи у разараној Грачаници почев од Усекованија

Tuesday, September 8, 2015 | КМ новине 0

Под ознаком "Васкршња вест" стражари Грачаничк ису објавили вест о наставку служења Свете Литургије у овом манастиру.

Свештеник поново служи у разараној Грачаници почев од Усекованија

Православна је ово земља живе Божије Вере… Свештеник Мирослав, надлежни парох Грачанички је, како сазнајемо, покренут вапајима народа окупљеног на недељној служби у напуштеној страдалној Грачаници, одлучио  да на сопствену одговорност служи Свету Литургију на Усекованије главе Светог Јована Крститеља у петак- 8.9.2015.г. Наравно, свештеник мора собом донети Свети Антиминс који су разбојници из Инграпомни и Полиције у онај богоборни им понедељак однели са Светог Престола ове чудотворне Грачанице Архангелове. 

Народе Божији, као што си дошао на прошлонедељну молитву да се изборимо за наставак Богослужења у Грачаници, тако сада, иако је у држави радни дан, још и у већем броју дођи на Свету Литургију страдалне Грачанице- како би добио Благослов Архангела, како би се борио за опстанак своје Светиње и како би подржао свог свештеника да га моћници овога века због служења у Грачаници потом не би чиме казнили.

Радост наша расте- зато Православни долас’те !

ИстиноЉубље свима Вама!


Извор: Истинољубље    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине