Вести:

Thursday, August 20, 2015

Пушков: Војни маневри НАТО-а су јасан знак „мирољубивости” Алијансе

Thursday, August 20, 2015 | КМ новине 0

Ваздушно-десантне војне вежбе НАТО-а које су стартовале у Европи дају свету јасан сигнал „мирољубивости” Алијансе, сматра председник Комитета Државне думе за међународна питања Алексеј Пушков, а  преноси РИА „Новости”.


„Највеће вежбе Ваздушно-десантних снага НАТО-а од Другог светског рата организоване су како би свету био послат јасан сигнал мирољубивости Алијансе”, написао је Пушков на свом Твитер профилу.

У војним маневри НАТО-а „Оперативни одговор-15” (Swift Response 15) који ће трајати до 13. септембра учествоваће више од 4,8 хиљада војника из Бугарске, Француске, Немачке, Италије, Холандије, Пољске, Португалије, Шпаније, Велике Британије и САД. Ове војне вежбе наставак су војних маневара Алијансе чији је број током последњих месеци значајно порастао.

Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин 21. јуна је прокоментарисао највеће маневре НАТО-а од времена хладног рата одржане у Пољској, рекавши да „Пољаци очигледно имају подвојену свест: они неће ни да чују за увођење безвизног коридора за пролазак грађана Русије из Калињинградске области у Белорусију, јер их то ’подсећа на Гдањски коридор’, али зато им ни најмање не смета немачка војна авијација преко њиховог неба”.



Извор: Руска реч    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине