Вести:

Sunday, August 30, 2015

Уживо: Полиција растерује и хапси вернике у Ваљевској Грачаници

Sunday, August 30, 2015 | КМ новине 0

У овом тренутку према Ваљевској Грачаници кренуло је неколико возила МУП-а Србије. Према речима монаха Антонија, неколицина верника је заустављена на Поћути и упозорена да се не враћају у манастир.

Уживо: Полиција растерује и хапси вернике у Ваљевској Грачаници
Фото: Васељенска

Наиме, пре неколико дана, после одржане историјске седнице о брани Ровни, донета је одлука о почетку пуњења бране од понедељка и забране приласка манастиру.

Истинољубље већ данима позива вернике на данашњу литургију, коју је јутрос служио владика Милутин са десетак свештеника, да се заједничким снагама изборе за одбрану манастира и наставак служења.

18:00 – Два џипа жандармерије се тренутно налазе у манастиру, претресају и узменирују народ, претећи им да морају да оду. Од верника има неколико жена, старијих мушкараца и деце.

18:03 – Радници бране Ровни јутрос су у току литургије заградили и други пут ка Грачаници, док се на трећем путу налази патрола која народ који одлази застрашује и прети, а онима који долазе не дозвољава даљи пролазак.

18:20 – Према последњим информацијама које смо добили од монаха Антонија, полиција је неке вернике растерала, док је осталима који су били одлучни да остану у манастиру наредила да у најкраћем року напусте територију манастира наглашавајући да је то власништво ЈКП Колубара.

Такође, монах Антоније додаје да је полиција зауставила већ трећа кола са људима који су кренули ка манастиру малтретирајући их и говорећи да се налазе на приватном поседу који морају да напусте.

Дан одсудни за Ваљево, манастир, немањићку светињу посвећену Архангелу Михаилу, чисте изворске воде је стигао, другим речима -„кад, ако не сад“.




Извор: Васељенска    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине